KØB PLUS!

Danskeropgør i Sauerland debut

9. februar bokser cruiservægteren Lasse Møller Pedersen sin første kamp i Sauerland- regi – men anden kamp som professionel.

Der er efterhånden ved at være en kø af danske professionelle boksere i den næsttungeste vægtklasse, cruiservægt. Den 26-årige højrefodsbokser fra Aarhus, Lasse Møller Pedersen, melder sig også ind i det tilsyneladende nok så populære selskab.

Med over 70 amatørkampe på bagen, danske mesterskaber og særdeles gode placeringer ved de nordiske mesterskaber, rendte Lasse ind i nogle uheldige nederlag i sin sidste tid som amatør. Udbrændt og færdig lød det i visse boksekredse. Det var dog langt fra sandheden – dårlig forberedelse og manglende motivation var nok mere udslagsgivende. For lysten til boksning var stadig enorm hos den universitets-studerende bokser – vejen var dog ikke klar, og han havde brug for hjælp. Hjælpen kom igennem mentaltræning.

- Igennem mere end 18 måneder er der blevet arbejdet med hovedet. Mentaltræning bryder med vanen, og det har været et vigtigt omdrejningspunkt for Lasses vedkommende, fortæller Birger Hansen fra Holozen, Lasse Møller Pedersens mentaltræner.

Grunden til konflikterne og manglende afklaring på boksevisionerne lå i forberedelserne, som Lasse udtrykker det:

- Gør man det samme, bliver resultatet det samme. Jeg havde brug for hjælp for at komme videre – og i mit tilfælde var det mentaltræning, der skulle til. Paraderne var nede i overført betydning, fortæller Lasse Møller Pedersen.

Et træningsforløb som sidst i november 2012 resulterede i, at Lasse fik sin debut som professionel bokser hos promotor Johan Kimose. Her lykkedes det ham at stoppe sin langt mere rutinerede modstander, Hviderusseren Fiodar Pugachou (4-3), i tredje omgang, hvorved tavlen, hvor der stod udbrændt og færdig, en gang for alle blev vasket ren. Og det på trods af udskiftning af modstander flere gange i ugen op til kampen. Mentalt meget udfordrende – men ikke for Lasse. Han ville bokse. Han var klar.

Lørdag den 9. februar er der så Sauerland-debut i Esbjerg i et danskeropgør mod Shahriyar Weissi (1-1), hvor flere danske cruiservægtere er på plakaten. Der er programsat én kamp foreløbig til Lasse Møller Pedersen. Og mon ikke kampenes udfald blandt de danske boksere i vægtklassen skaber en mere fast kerne af Sauerland boksere? Det vil tiden vise.