KOMMENTAR

Startlisten var såmænd prangende nok i forvejen. Men med Alberto Contador som seneste tilføjelse, har arrangørerne af dette års Vuelta España ikke bare fået det mest prominente spanske navn med på listen; man vil også få et opgør mellem eliten af store etapeløbskanoner, som kun mangler den regerende Tour-vinder Vincenzo Nibali for at være det største overflødighedshorn set i mange, mange år.

Cykelelskere kan begynde at lade mundvandet løbe allerede nu. Når Vuelta España skydes i gang 23. august med en holdtidskørsel i Jerez, venter der formentlig tre uger med intenst væddeløb og stribevis af inciterende bjergetaper.

Med forbehold for de ændringer, der kan nå at komme i vejen, er det et nærmest skræmmende stærkt felt, Team Tinkoff-Saxos spanske superstjerne skal op imod i sin første optræden efter den skadesbetingede pause på grund af et brækket skinneben.

Først og fremmest venter der den monsterduel med Chris Froome, vi aldrig fik i årets Tour de France, da kenyamanden styrtede ud af løbet en håndfuld etaper før Alberto Contador hamrede i asfalten på en regnvåd dag i Vogeserne.

Det er dog ikke kun konfrontationen med Froome, der springer i øjnene. Også tilstedeværelsen af Nairo Quintana, den måske mest velkørende tyngdelovsbetvinger siden Marco Pantani, bliver vildt spændende at følge. Ikke mindst fordi de fremadrettede perspektiver i Vuelta España uvægerligt vil pege imod næste års Tour de France, hvor netop Contador, Froome og Quintana må forventes at skulle kæmpe om sejren.

Alberto Contador har sammen med Bjarne Riis - i BT torsdag - udtrykt forsigtige forbehold. Fair nok at holde forventningerne til Team Tinkoff-Saxos superstjerne i kort snor. Men Contador har ifølge pålidelige kilder været i gang med træningen siden ultimo juli og selv om han mangler løbskilometer og absolut topform til tre ugers spansk odyssé, er Contador så meget kriger og konkurrence-maniker, at han står på startlinien med en klar ambition om at sætte et tungt aftryk.

Det bliver ikke nogen nem opgave. Team Tinkoff-Saxos trup er ved at være tyndslidt efter en lang og udmarvende sæson, hvor man har trukket store veksler på betydende profiler som Nicolas Roche, Michael Rogers og Rafal Majka, der alle må forventes at være ude af den ni mand store trup.

Samtidig er startlisten i sæsonens sidste Grand Tour (et tre ugers etapeløb, red.) bristefærdig af store navne.

Seks tidligere Grand Tour-vindere i skikkelse af Chris Froome, Cadel Evans, Chris Horner, Nairo Quintana, Ryder Hesjedal og Alejandro Valverde venter på at tage kærligt imod Contador. Læg dertil Grand Tour-podietagere som Rigoberto Uran, Joaquin Rodriguez og Team Astanas sardinske Nibali-kloning Fabio Aru og man har et felt af ypperste kaliber.

Med Alberto Contador som den helt store kanin i Vuelta-hatten, ligner stjerneparaden mest af alt enhver løbsarrangørs våde drøm.