KOMMENTAR:

Da Ståle Solbakken onsdag eftermiddag fortalte VG, at han havde valgt at takke nej til landstrænerjobbet i Norge, gav han det logiske svar på et spørgsmål, der på det seneste har optaget mange nordmænd og FC København-tilhængere. For med al respekt: Hvad i al verden skulle han dog med det norske landshold på nuværende tidspunkt? Han har for tredje gang skabt et FC København med europæisk konkurrencedygtighed, og næste logiske skridt i hans karriere går ikke mod 10 årlige landskampe med et middelmådigt materiale, men mod udlandet og en revanche for sidst han var af sted uden succes i hverken Tyskland eller England.

Vi skal helt tilbage til den 19. november for at finde den artikel i BT, hvor vi skrev, at Ståle Solbakken ikke skulle til Norge for at være landstræner. Det turde vi skrive allerede dengang, fordi kilder – jeg kan ikke komme det nærmere, men stol bare på, at de vidste, hvad de talte om – uden omsvøb forklarede, at Ståle Solbakkens fremtid lå i først FC København, siden en større europæisk liga. Blot kunne Solbakken ikke selv tillade sig selv at sige det højt på daværende tidspunkt, da det ville virke respektløst over for et hjemland, han allerede tidligere har svigtet ved at løbe fra en forhåndsaftale. Da han fik den endelige invitation til et møde, tog han det og kunne efter at have haft »ondt i maven i 14 dage« takke nej med mindst muligt sympatitab. Igennem et ganske langt forløb lykkedes det ham desuden at lægge et vist (offentligt) pres på FC København, der næppe tør dukke op til kommende kontraktforlængelsesforhandlinger uden løfter om endnu bedre fremtidsmuligheder.

Næste skridt? Han skal være med sammen med sin kone og deres to teenagebørn, som han har levet adskilt fra længe. FCK håber naturligvis, det bliver i København, hvor familien før har boet og haft det godt, men som han siger til Hamar Arbeiderblad, bliver familiespørgsmålet Del 2 af historien. Den kommer vi også til at følge. Vi har trods alt at gøre med en mand, der bærer ansvaret og driften af hele FC Københavns nuværende setup på sine skuldre. Det er en ret afgørende rolle.