Fornemmede jeg mellem linjerne her til aften, at der næsten blev spekuleret i, at FC Midtjylland var glade for, at stormen Gorm blæste ind over Herning og omegn med sådan en kraft, at superligatopkampen mellem FCM og FCK endte med at blive aflyst?

Fornemmede jeg en stille insinuation af, at man i FC Midtjylland hurtigt fik øje på alle farer ved at spille fodbold i stormvejr og derfor havde let ved at nå frem til beslutningen om at aflyse kampen og sende FCK og alle klubbens fans hjem til København igen i en flyvende fart, inden Storbæltsbroen lukkede?

På DR kunne man høre reporter Jens Ole Sørensen referere, at FCK-direktør Anders Hørsholt angiveligt havde talt om »tøsedrenge«, og FCK-forsvarer Mathias Zanka Jørgensen skrev prompte »amatører« på sin twitterprofil, da aflysningen var en realitet.

Jeg forstår godt, at FCK’erne syntes, der var langt hjem.

Jeg forstår godt, de gerne ville have mødt FCM lige nu.

Jeg forstår godt alle dem, der sagtens får øje på, at FC Midtjylland lige nu formentlig havde mindre brug for den fodboldkamp end FC København.

Jeg havde selv københavnerne som tydelig favorit til at tage et afgørende skridt i guldduellen, fordi Midtjylland lige nu er en laset størrelse af et fodboldhold.

Men det er selvfølgelig latterligt både direkte og indirekte at spekulere i, at midtjyderne ikke turde spille kampen og derfor blev mere bange for stormen, end der var grund til.

Selvfølgelig ville de hellere have spillet. Læg dertil: Der var fem instanser inde over aflysningen: Politi, beredskabsstyrelsen, FC Midtjylland, dommeren og ejerne af stadion var enige om, at det var rigtigst ikke at spille.

Hvad man derimod stadig må undres over er, at meldingerne fra Herning i så mange timer op til kampen kontinuerligt var, at stormen ikke ville få betydning for afviklingen, og at det var sikkert at komme til fodbold på MCH Arena.

Der var en skråsikkerhed over de meldinger, som kun fik et endnu mere komisk skær over sig, da man så en time før kampen ikke kunne garantere for sikkerheden på stadion.

Nu skal kampen så have en ny dato. Der tages stilling i denne uge, lød det i går fra DBU, og det er både muligt, at kampen spilles før jul og efter jul. Man vil nu tage drøftelser med de to hold om at finde en dato.

Skal vi ikke bare gætte på, at de dukker op med ret forskellige input til den sag.

FC Midtjylland vil selvfølgelig gå efter at rykke kampen til foråret, hvor man forhåbentligt er mere frisk end lige nu på bagkant af 29 kampe siden midten af juli.

Og lige så forudsigeligt er det, at FCK skal gå efter at få den kamp så snart som muligt.

Det sidste vil i mine øjne være den mest fair løsning.