KOMMENTAR

Mange mennesker går og drømmer om evig ungdom. Det bør de ikke gøre i KIF Kolding København, som er godt i gang med at bevise, at ungdom er stærkt overvurderet. Altså sådan lidt hårdt trukket op…

Virkeligheden er i hvert fald, at det bundrutinerede KIF-mandskab igen i aftes profiterede af den ekstreme erfaring, holdet besidder. Ført an - som altid fristes man til at sige - af den gamle garde forvandlede KIF det, der lignede en jammerlig indsats og et skuffende nederlag ude mod Wisla Plock til en vigtig 29-28-sejr, der kan blive afgørende i drømmene om Final4, som klubben stadig ikke for alvor taler højt om.

Lad os lige få sat navne på det, jeg med den største respekt kalder den gamle garde. Der er selvfølgelig tale om holdets absolutte profiler: Kasper Hvidt, 38 år, Lars Jørgensen, 36 år, Bo Spellerberg, 35 år, Torsten Laen, 34 år, Kim Andersson, 32 år, og ligeledes 32-årige Lukas Karlsson.

De ’gamle drenge’ har så uhyggeligt mange håndboldkampe under bæltet, at en sammentælling kræver revisorassistance. Og vi snakker fra allerøverste niveau - både i landsholds- og klubregi. Et hav af afgørende kampe og finaler har de spillere været med i.

Det er et eller andet sted en uhørt luksus, at et dansk herrehold kan mønstre sådan en størrelse. Fordi i håndbold er erfaring bare altafgørende. Specielt når den er krydret med den vindermentalitet, sult og ærgerrighed, som ovennævnte herrer besidder.

Det beviste Hvidt, Spellerberg og de andre igen i aftes, hvor de snød Wisla Plock, der ellers var foran i 95 procent af kampen.

I min optik var det dog også en kamp, som KIF skulle vinde. Men det er jo af gode grunde ikke ensbetydende med, at det så også er det, der sker. Specielt ikke på udebane i Champions League, hvor publikum og specielt mærkværdige dommerkendelser ofte får afgørende indflydelse. De faktorer kan imidlertid ikke ændre indtrykket af, at KIFerne er et klart bedre hold end Plock.

Det viste de bare ikke i store dele af kampen, hvor holdet lavede usædvanligt mange uprovokerede fejl og virkede underligt ukoncentrerede og hektiske. Med et trylleslag blev niveauet dog hævet mod slutningen, hvor holdet akkurat gjorde, hvad der var nødvendigt for at sikre sejren, hvilket ganske enkelt er høj klasse. Jeg kan finde mange eksempler på danske klubhold, der i tidernes løb ville have tabt sådan en kamp, fordi de lige præcis manglede erfaringen og vindermentaliteten - og når alt kommer til alt selvfølgelig også kvaliteten.

Men alle de ting har KIF Kolding København, og det sikrede dem altså to point, som betyder, at de fastholder deres førsteplads i gruppen, hvor Barcelona dog kan komme a point med de danske mestre, hvis de vinder i morgen, når de skal på besøg hos danskerklubben Flensburg-Handewitt.

KIF mangler stadig svære udekampe i Barcelona og Flensborg, men med ni point efter fem runder bør det være givet, at de ender i top tre i puljen. Og kan tillade sig at drømme meget realistisk om en plads i top to - og det vil give det rutinerede mandskab gode kort på hånden i jagten på en Final4-plads.