KOMMENTAR

To kampe spillet ved EM for Danmark og to sikre sejre. Østrig tvang mere klasse ud af Danmark end Makedonien, men klassen var der, og vi har stadig kun set et dansk landshold i medvind.

I timerne op til Østrig-kampen tillod jeg mig lidt you tube-fornøjelser, hvor jeg genså elementer at Ulrik Wilbeks år som herrelandstræner.

Jeg var blandt andet omkring VM i Tyskland i 2007, EM i Norge året efter og VM i Sverige i 2011.

Skønne gensyn over det hele, og den lille aha-oplevelse, der stod tilbage var - igen - at blive mindet om, hvilken forandring Mikkel Hansen har bragt ind i fortællingen om det danske herrelandshold.

Det begyndte sådan for alvor ved VM i Sverige, og det har lige siden bare gjort det til en større oplevelse at se med. Med al respekt for spillere som Lars Møller Madsen, Mads Ø. Nielsen, Bo Spellerberg, Lars Krogh Jeppesen og andre, der har været omkring venstre back i Wilbeks tid, så er ingen af dem så meget som en halv Mikkel Hansen.

Det var ikke uinteressant at gense, hvordan Wilbek for eksempel i den meget tætte VM-kvartfinale mod Island i 2007 spiller de afgørende minutter med en bagkæde med Lars Møller Madsen, Jesper Jensen og Anders Oechsler. Der står landstræneren - disse spilleres fine kvaliteter til trods - i dag med mere potente muligheder på sin hånd.

Vi skal føle os privilegerede over at få lov at opleve og profitere af, hvad Mikkel Hansen kan gøre ved en håndboldkamp.

Tirsdag aften kunne formentlig et par millioner tv-seere og 15.000 tilskuere i Herning nyde det. Han tog alle muligheder til at ødelægge det østrigske forsvar med sit overblik, sin præcision, sit skud.

Mikkel Hansen drev ikke mindst før pausen et skarpt dansk kontraspil på en aften, hvor jeg i perioder savnede, at det danske angrebsspil blev sat lidt bedre, og hvor Hans Lindberg fortsatte med at brænde straffekast. Man vil på det danske hold formentlig sige, at det ikke er bekymrende, for det skal man sige.

Jeg kan ikke slippe mavefornemmelsen af, at der har sneget sig en straffeusikkerhed ind, som kan blive en træls følgesvend. Nøddesbo som straffekastskytte ved 25-25 i en EM-semifinale? Jeg tror ikke rigtig på det.

Men der var flest gode ting at tage med fra Østrig-kampen. Wilbek fik roteret en masse, og frem for alt havde vi i perioder et stærkt forsvar, hvor vi så noget Henrik Møllgaard, som vi lærte ham at kende ved VM for et år siden.

Benjamin Munk Lund er nyhedschef på BT Sporten og skriver kommentarer under EM i herrehåndbold i BT og her på bt.dk.