Alt optaktsrumlen til EM-slutrunden på dansk grund er forbi. Vi skal i gang i dag. Det er Wilbeks sidste mesterskab som træner. Det er et dansk hold med den mentale udfordring at huske sig selv på, at det spiller for at vinde og ikke for at undgå at skuffe. Det skal nok blive fornøjeligt.

Det plejer at være en sidstedagsbegivenhed ved de store håndboldslutrunder at sætte all star-hold. Men hvorfor ikke gøre det til en førstedagsbegivenehd? Ja, hvorfor ikke? Så det gør vi. Her kommer mit drømmehold til EM.

På målet er den let. Det er selvfølgelig Niklas Landins plads. Valget er ikke engang svært i en slutrunde, hvor spanske Sterbik er ude med skade, og hvor franske Omeyer er langt fra sin topform. Uden den konkurrence, så er det ikke en konkurrence, så er det bare et faktum, at Landin er verdens bedste. Og jeg tilføjer gerne, at han i mine øjne også er i gang med at overhale det niveau, Kasper Hvidt havde i sin tid som landsholdsmålmand. Landin er så cool, så rolig, og han har aldrig stået en dårlig slutrunde. Alternativet: Thierry Omeyer.

Videre ud på venstre fløj, hvor jeg - selv om han begynder EM-turneringen uden for den danske trup på grund af en skade - smider Anders Eggert ind. VM-topscorer for et år siden, mere end 1500 Bundesligamål, suveræn straffekastskytte og indbegrebet af ro. Alternativet: Gudjon Valur Sigurdsson.

Der er mere dansk på venstre back. Selvfølgelig er der det. Den tilhører Mikkel Hansen. Opholdet i Frankrig synes ikke at være en rendyrket succes, men det kommer næppe til at ændre på, at Mikkel Hansen bliver den helt store EM-profil. Hans rolle på holdet er ændret en anelse siden han med fuldt tryk på udstødningsrøret brød igennem ved VM i Sverige for tre år siden. I dag er han lidt mindre skytte og lidt mere Michael Laudrup for landsholdet. Men det er han også med kæmpe klasse. Alternativet: Daniel Narcisse.

Playmakeren på dette hold er kroatiske Domagoj Duvnjak, en fantastisk spiller, der gør, at livet i Balkan-landet også er en fest i post-Balic-tiden. Duvnjak sætter spillet, han kan skyde, og så kan han såmænd også dække op. Han blev som 21-årig den dyreste spiller i historien, da han blev hentet til tyske HSV. Sammenlignes ofte med Mikkel Hansen i diskussionerne om, hvem der er bedste i verden: Jeg får i den sammenhæng især øje på én mangel hos Duvnjak: Han har aldrig vundet noget af guld med sit landshold. Alternativet: Nikola Karabatic.

På højre back smider vi 98 kilo Kiril Lazarov ind. Det taler imod en stor slutrunde for makedoneren, at han skal kaste kuglen i Herning og ikke i en hal tættere på Skopje. Makedonien er uhyggelige tæt på hjemmet og mere so so langt fra deres publikum. Det tager dog intet fra Lazarovs klasse. 61 mål ved sidste EM er verdensrekord, og 41 mål i igangværende Champions League-sæson fortæller noget om kvaliteten. Alternativet. Momir Illic.

Vi skal ud på højre fløj, hvor Hans Lindberg bliver - måske et urimeligt - offer for, at der ikke skal gå klaphat i den. Det kunne lige så godt have været Lindberg, som nu i snart otte år bare har holdt et absurd højt niveau i den tyske Bundesliga og på landsholdet. Men vi giver her plads til kroatiske Ivan Cupic. En elegant spiller med en god historie. Han løber rundt med et sted mellem 9 og 9½ finger. Og det er faktisk på hans skudhånd, den venstre, at han mangler to led af sin ringfinger. Ulykken skete i forberedelserne til OL 2008, da han faldt udner træningen og greb fat i en stålwire, som sammen med hans vielsesring skar en stor del af fingeren af. Han er siden kommet markant tilbage. Alternativ: Hans Lindberg

Vi skal have noget fysik ind på stregen, og vi skal også have en spansk verdensmester med på et all star-hold. Derfor får Julen Aguinagalde pladsen her. 113 kilo. 196 centimeter. Det er en relativt stor opgave for et forsvar. Desværre har han været skadet i EM-optakten og er måske ikke på sit allerhøjeste. Alternativ: Cedric Sorhaindo

Endelig skal vi have en forsvarsspiller med, og den plads får René Toft Hansen, der siden skiftet til Kiel i min bog bare er vokset og vokset. Han er en af de første på Wilbeks holdkort. Vigtigste forsvarsspiller, men mere end det: Han er også et kæmpe aktiv fremad, ja har vel overhalet Michael V. Knudsen på den position. Se, så er man en attraktiv forsvarsspiller at have med, og derfor overhaler han mit alternativ: Igor Vori.