KOMMENTAR

Det blev engang skrevet om Michael Laudrup, at han spillede fodbold, som var han iført en smoking. Hvis Mikkel Hansen var iført en smoking under en håndboldkamp, ville den blive flået i stykker og fedtet ind i harpiks, så det ville næppe være nogen storslået ide – men målt på elegance er Hansens spil helt indiskutabelt i smokingens klasse.

Hvis man nogensinde kan tale om, at håndbold bliver en æstetisk oplevelse, er det, når Mikkel Hansen folder sit enorme offensive repertoire ud. Når han får sit højt anlagte spil til at se så ubesværet ud, at alle andre spillere må kigge misundeligt til. Når det er lige så kraftfuldt og effektivt, som det er elegant.

Det er det, der sker, når han rammer det øverste af sit niveau. Og det er dét, Mikkel Hansen gør lige nu, hvilket hans status som topscorer i Champions League og den franske liga vidner om.

Det er i den udgave, danskeren efter min mening er verdens bedste håndboldspiller.

Franskmænd og en lang række iagttagere vil sikkert stejle over det postulat og pege på Nikola Karabatic som sportens ypperste. Karabatic er da også en mere komplet håndboldspiller, fordi han dækker bedre op end Mikkel Hansen. Men når Hansen rammer sit topniveau offensivt, så kan han som ingen andre afgøre en kamp til sit holds fordel, hvadenten det er som målscorer, assistmager eller strateg.

Karabatic-tilhængere vil sikkert også pointere, at han har vundet mange flere titler, men det kan vel næppe lægges Mikkel Hansen til last, at han eksempelvis på landsholdet ikke har samme stjernekavalkade af holdkammerater som Karabatic.

Selvsamme Karabatic er i øvrigt også en del af forklaringen på, at Mikkel Hansen er ustoppelig i øjeblikket.

Tidligere har modstanderne kunnet lægge et stort defensivt fokus på Hansen, men efter Nikola Karabatic er blevet Paris-spiller, er forsvaret nu nødt til at tillægge de to verdensstjerner lige stor opmærksomhed. Og det giver mere plads til Mikkel Hansen.

En anden forklaring er, at Hansen nu er blevet fast straffekastskytte for Paris. Noget, han gør så overbevisende, at Gudmundur Gudmundsson måske bør overveje syvmeter-rangordenen på landsholdet, hvor Anders Eggert lige nu er etter foran Hans Lindberg.

Det kan de passende diskutere i begyndelsen af november, når landsholdet samles i forbindelse med Golden League. En turnering, der gerne skulle blive et bevis på, at Mikkel Hansens storform også kan overføres til landsholdet.