KOMMENTAR

Både KIF Kolding København og Aalborg Håndbold er med i bowlen, når der tirsdag trækkes lod til ottendedelsfinalerne i håndboldherrernes Champions League. To mandskaber i det forjættede knockout-land – det er rigtig positivt for dansk håndbold. En håndfuld streger under det i første omgang.

Men hvis vi nu kigger på mulighederne for avancement, kan vi ikke tillade os at være alt for optimistiske. For det er ikke to danske hold i imponerende form, der træder ind i den rigtig sjove del af turneringen. Tværtimod.

Vi begynder med KIF Kolding København, som helt uimodsigeligt er det bedste bud på en dansk kvartfinaledeltager. Problemet er imidlertid, at KIF har ramt et formdyk. Senest eksemplificeret med de store problemer, de danske mestre havde mod Alingsås, et på ingen måder skræmmende svensk mesterhold, i den sidste runde af gruppespillet.

Det normalt så bundsolide forsvar mangler timing og tempo, og Kasper Hvidt rammer heller ikke topform i målet i øjeblikket. Offensivt er holdet ramt af, at Kim Anderssons skulderproblemer er i udbrud efter VM-slutrunden, så der hænger aktuelt alt for meget på Bo Spellerberg og Lukas Karlsson.

Det er ganske tankevækkende, at KIF i sidste sæson løb ind i spillemæssige problemer på nogenlunde samme tidspunkt, hvor holdet blandt andet røg ud af netop Champions League-ottendedelsfinalerne efter to rædderlige præstationer mod makedonske Metalurg. Selv siger KIF-lejren, at man har forsøgt at lære af nedturen sidste år og tilrettelagt træningen, så det ikke sker igen i år. Så må tiden vise, om KIF-kalkulationerne holder stik.

Holdet har – primært takket være en rigtig god indledning på gruppespillet – givet sig selv et stærkt udgangspunkt for lodtrækningen, hvor KIF som gruppetoer skal op mod en treer. Dermed bliver modstanderen Rhein-Neckar Löwen, Zagreb eller Dunkerque.

I min bog skal KIF kunne slå Zagreb og Dunkerque ud. Nikolaj Jacobsens Rhein Neckar-Löwen vil være en langt vanskeligere størrelse, men KIF er bestemt ikke chanceløs. Men det kræver altså, at holdet finder tilbage til det niveau, det havde i efteråret. Finder de det, kan de drille alle hold i Europa - men kommer det ikke med mere kvalitet end i de seneste kampe, vil KIF få problemer, uanset hvem det bliver matchet med i lodtrækningen.

Aalborg Håndbold er heller ikke på toppen af sin ydeevne lige nu, men holdet fortjener stor respekt for, at de søndag kvalificerede sig til playoff-runden, efter det fik et nødvendigt point i hus på udebane mod ungarske Pick Szeged – som i parentes bemærket intet havde at spille for.

Men i ottendedelsfinalerne stopper Champions League-festen også for nordjyderne. Og det er uanset, hvor aalborgenserne stempler ind på formbarometeret. En fjerdeplads i puljen betyder nemlig, at Aalborg skal op mod en gruppevinder fra en af de andre puljer. Med andre ord venter enten THW Kiel, FC Barcelona eller Veszprem. De aktuelt tre klart største favoritter til at vinde Champions League.

Medmindre der går kollektiv Roskildesyge i den for Aalborgs modstander, er det svært at få øje på chancerne for Jesper Jensens tropper.

Vi kan heller ikke tillade os at forvente mere end en plads i ottendedelsfinalerne med tanke på Aalborgs spillermateriale. Men vi kan til gengæld godt tillade os at forvente, at KIF hanker op i sig selv, understreger sin rolle som dansk håndbolds klubflagskib og præsenterer sig selv i en udgave, som gør dem til en seriøs kvartfinalekandidat.