KOMMENTAR

Jeg tænker ikke så meget over det. Sådan lyder standardsvaret, når vi spørger ind til de danske U21-drenges OL-tanker. Ofte med et 'ikke endnu' bundet i halen. Og de lyver ikke, EM-heltene. Det kan ses i øjnene på dem.

Der er stadig over 13 måneder til OL i Rio, og om bare to døgn har de en semifinale at tænke på. Den er lige nu alt, der betyder noget. Når det så er sagt, sker al snak om de olympiske lege med et undertrykt smil omkring munden. Lige nu fylder verdens største sportsbegivenhed i en af klodens mest ikoniske byer måske ikke alverden. Men det ændrer sig. Og det er spillerne klar over.

For spillerne kan se frem til en unik oplevelse. De bliver en del af en begivenhed, der er mere end bare sport. Det er historie, politik, fællesskab og store følelser i en skøn og helt igennem uigennemskuelig pærevælling. Og det er bare uden for banen. På banen kommer de til at stå over for eksotiske modstandere fra alle dele af verden - og over for nogle af spillets største stjerner. Messi, Ronaldinho og Ronaldo har alle været der. Ja, de største stjerner kommer skam også til OL. Det gør de danske stjerner forhåbentlig også.

Selv om man kan have sin tvivl med tanke på, at EM, som det danske landshold formentlig og forhåbentlig er en del af, slutter under en måned, inden OL-turneringen fløjtes i gang. Med profiler som Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen i formodede vigtige roller.

Men stiller Danmark med det, Jess Thorup under denne EM-turnering igen og igen har kaldt 'det stærkeste hold', kan der vente alle os fodboldtosser en umådelig interessant OL-turnering. Måske endda en af dem, hvor Danmark kan gå langt.

Det mulige hold, Jess Thorup kan stille, har i hvert fald masser af kvalitet. Næste sommer ligner allerede nu en af de bedste danske sports-somre i mange, mange år. Måske siden det herrens år 1992.