KOMMENTAR

Sprækkerne er overalt i Brøndby. De er i troværdigheden, i imaget og nu også i bestyrelsen.

Ovenpå Jan Bech Andersens ’oscargate’ og de efterfølgende konsekvenser, har Brøndby Supporters Trust (BST) trukket opbakningen til formanden.

Dermed har den forum-glade formand mistet en syvendedel af opbakningen i den bestyrelse, der har magten til at vælte ham.

BST har taget den moralske vej ved at trække opbakningen til Jan Bech Andersen. Foreningen kan ikke stå inde for de handlinger og metoder, rigmanden står bag.

De fleste i og omkring Brøndby har de seneste dage formentlig mærket efter i maven, for at finde ud af, om Bech Andersens anonyme – men alligevel offentlige – tilsvining af Per Rud og Thomas Frank er mulig at tolerere. Her har svaret hos BST været ’nej’, og det kan man kun have respekt for.

Det undrer mig dog, at BST fortæller, at de allerede tirsdag bad deres repræsentant i Brøndbys bestyrelse trække støtten, når Jan Bech Andersen dagen efter på sit pressemøde hævdede at have opbakning fra en enig bestyrelse. Det betyder ugler i mosen enten på den ene eller anden side.

Men nok om det. Det interessante er, hvilken betydning den forsvundne opbakning får. Brøndby Supporters Trust er ikke et magtfuldt organ. Indflydelsen i bestyrelsen er begrænset og det samme er den vægt, den sympatisk funderede forening taler med. Den vægt bliver ikke tungere af, at der blandt foreningens egne medlemmer vil være stor splittelse i spørgsmålet om, hvorvidt det er den rigtige beslutning at trække støtten til Jan Bech Andersen.

Ved at trække støtten til den omtumlede formand, håber foreningen naturligvis at sætte gang i en domino-effekt, der i sidste ende omvender Brøndbys bestyrelse og vælter Jan Bech Andersen på generalforsamlingen den 13. april.

Det er et både dristigt, frækt og farligt træk, som fra start har oddsene imod sig. Det er tunge finansfolk som Thorleif Krarup og Jesper Møller, BST skal overbevise om, at Bech Andersens handlinger ikke bare er kritisable og forkastelige – men også komplet uacceptable. Så uacceptable, at de er grund nok til at kaste klubben ud i komplet økonomisk usikkerhed.

Det bliver vanskeligt. Ikke mindst med tanke på, at Jan Bech Andersen allerede onsdag morgen barrikaderede og rustede sig til angreb ved at trække sin nærmeste allierede, Morten Albæk, op som næstformand. Helt tæt på sig selv.

Det kan derfor ende som et selvmål for BST, der kan miste de ører, der i dag lytter til deres stemme i bestyrelsen. Jan Bech Andersen vælter næppe på grund af BSTs manglende opbakning. Men at sprækkerne i Brøndby nu har flyttet sig ind i bestyrelseslokalet er opsigtsvækkende. Og potentielt også farligt for manden bag ’oscar’.

Brøndby har været igennem et par tumultariske dage, der næppe kan toppes. Men der kan vente flere vanskelige timer frem til generalforsamlingen om en måned.