KOMMENTAR

Tillykke til René Holten Poulsen, som jeg i aftes i Herning havde fornøjelsen at overrække vinderchecken på 25.000 kroner som det håndgribelige tegn på, at han nu kan kalde sig for vinder af BT Guld, sportens egen pris.

René Holten Poulsen var en både suveræn og fortjent vinder af prisen.

Med kåringer kan man selvfølgelig altid være uenig. Ja, man kan mene, om andre havde fortjent det mere, det er rimeligt nok. Men jeg er både stolt og tryg ved den konklusion, som vores komité bestående af 40 af dansk idræts største sportsfolk her er kommet frem til.

Atleterne var ikke i tvivl, da de blev bedt om at forholde sig til, hvem der markerede sig ekstraordinært i sportsåret 2015. Det er fagfolk, der ved, hvad det kræver at konkurrere på højeste niveau, der her har talt, og derfor er prisen så speciel, og derfor har René Holten Poulsen grund til at være stolt.

René Holten Poulsen er en herlig bramfri repræsentant for sin sport. Han taler rent og lige ud af posen, når man taler med ham. Jeg oplevede det selv i den forgange uge, da jeg lavede et længere interview med René Holten Poulsen og blandt andet hørte ham sige, at han selvfølgelig ville have stemt på sig selv her i konkurrencen, hvis han kunne. For han mente ærligt talt, at han havde leveret årets største præstation.

Det mente mange altså sammen med ham.

Kajakroeren blev næsten mere kendt, da han ved OL i 2012 blev nummer fire og fik kaldt sin norske konkurrent og banemand for en gammel krage, end da han fire år tidligere vandt OL-sølv i Beijing.

Jeg både håber, tror (og under), at René Holten Poulsen i Rio om godt et halvt år igen bliver historien om sine præstationer og ikke om den gamle krage. Jeg håber også - og har stor respekt for - at han ikke er blevet mere skræmt af opstanden om krage-udtalelse, end at han stadig ikke pakker sine ting unødvendigt ind.

BT Guld-vinderen er ikke bare en mester - han er også en personlighed.

Også et stort til lykke til Frederik Andersen, der hentede masser af stemmer på at have leveret et internationalt gennembrud i den amerikanske NHL. Kollegaerne stemte Andersen ind på en andenplads for den præstation og anerkendte dermed, at der også kan være noget ekstraordinært i en præstation, hvor man ikke nødvendigvis endte med at vinde guldet.

Guld vandt Maja Alm masser af i 2015. Orienteringsløberen hentede tre guldmedaljer ved VM og fløj ind på en flot tredjeplads i kampen om BT Guld.