KOMMENTAR

Rasmus Falk er et af tidens mest populære debatemner i dansk fodbold lige nu. Ja, måske det allermest populære. Det er nogle af disse spørgsmål, vi øver os på at finde svar på:

Er han den bedste spiller i Superligaen lige nu? Hvor bør han fortsætte karrieren? Skal han til Brøndby eller udlandet? Scorer han for få mål? Har han psyken?

Når vi taler om Falk, handler det ikke så meget om, at han scorede et skønt mål mandag aften. Det handler om, at hans kontrakt udløber til sommer, og at han har afvist OBs første udspil til en forlængelse.

Jeg hopper lige ud i en konstatering af, at Rasmus Falk i min bog bestemt har været blandt efterårets allerbedste i ligaen. Når han sætter tempo på sine aktioner, får jeg ikke øje på andre, der har samme niveau. Det er også få - hvis nogen - der kan så meget på så lidt plads som Falk. I dette efterår har han så gjort det med en vild stabilitet.

Han ville indiskutabelt være en bragende forstærkning i både Brøndby, AaB og FC Midtjylland. Såmænd også i FC København, når man der skal forberede sig på tiden efter Nicolai Jørgensen, for den tid kommer.

Men jeg synes ærligt talt, at vi skal håbe, at Rasmus Falk springer en unødvendig mellemlanding på en anden adresse i Danmark over.

I mange år har man ikke rigtigt kunne debattere Falk uden også at spekulere i, om han som både spiller og menneske havde den robusthed, som ikke mindst et liv i udenlandsk fodbold afkræver.

Historierne fra OB går imidlertid på en ung mand, der det seneste år er trådt alvorligt i karakter ikke bare som spiller, men også som menneske, hvilket man blandt andet oplevede i sidste sæson, hvor klubben en overgang lignede en potentiel nedrykker. Rasmus Falk fyldte noget og flyttede ikke bare sig selv, men også folk omkring sig i den proces. Folk, der har oplevet Rasmus Falk tæt på, fortæller om en spiller, der i deres øjne i dag selvfølgelig er klar til udlandet.

Skal det så være nu?

Ja, det kunne det da sagtens være. Jeg bliver ikke en del af koret, der stiller sig tøvende over for Rasmus Falks potentiale på det niveau. Han er ekstraordinær og involveret i skabelsen af så mange chancer og mål, at vi for dansk fodbolds skyld skal ønske, at det bliver sat i spil på et højere niveau end i Superligaen.

Den tur ud af Danmark vil blive udsat, hvis den gamle bekendte fra mange år i OB, Brøndby-sportsdirektør Troels Bech, får held med at hente Falk til klubben.

Brøndby er selvfølgelig forpligtet til at gå efter Falk. Det giver masser af mening.

Men Falk kan, tror jeg, fint flyve direkte ud af Odense og til udlandet