KOMMENTAR

Team Esbjergs klubikon Lotte Grigel spiller hasard med sin egen fremtid.  Både på klub- og landshold. Det er virkeligheden, efter Grigel har ageret egoistisk og umodent og sat sig selv over både klubben og holdkammeraterne.

Kort fortalt handler sagen om, at Lotte Grigel i en længere periode har været utilfreds med samarbejdet med cheftræner Lars Frederiksen - med andre ord synes playmakeren ikke, hun har fået nok spilletid.

Konflikten nåede en foreløbig kulmination torsdag, da Grigel efter Team Esbjergs pokalkamp mod HC Odense 'hentede sit tøj i omklædningsrummet og var ikke i bussen med holdkammeraterne på hjemturen', som klubben formulerer det i en pressemeddelelse. Efterfølgende har Lotte Grigel hverken deltaget i træningen fredag eller lørdagens kamp mellem Team Esbjerg og Team Tvis Holstebro - ifølge klubledelsen efter aftale med sportschef Thomas Hylle.

Alle sagens detaljer har endnu ikke været fremme, efter TV2 kunne afsløre historien søndag aften, men medmindre der er blevet kørt psykisk terror eller andet i den boldgade på Grigel - hvilket selvsagt er vanskeligt at forestille sig - så har playmakeren opført sig enormt uprofessionelt.

Hun har svigtet sit hold og fået sig selv til at ligne en forsmået ungdomsspiller. Det er nu engang cheftrænerens privilegium at bestemme, hvem der skal spille. Det er det, han får sin løn for. Lotte Grigel får derimod sin løn for at stå til rådighed for klubben og træneren. Og spille og træne i det omfang, som træneren dikterer.

Er hun ikke tilfreds med den spilletid, hun bliver tildelt, så har hun to valg: Hun kan finde en ny klub eller bide tænderne sammen og knokle til træning for at vise træneren, at han tager fejl. Alt andet er en misforståelse, og Lotte Grigel viser desværre nu tegn på den forkælede attitude, der i flere år har været en sygdom blandt flere danske kvindespillere. Spørg bare tidligere landstræner Jan Pytlick, som i sine sidste år på landsholdet kæmpede med spillere, der havde den opfattelse, at det var op til dem selv at bestemme, om de skulle spille ej.

Og apropos landsholdet er det spændende at se, hvad sagen får af konsekvenser for Lotte Grigel på den front. Den nye landstræner Klavs Bruun Jørgensen har gjort det krystalklart for spillerne, at han under ingen omstændigheder vil acceptere primadonnanykker. Godt nok har Lotte Grigel ikke ramt ved siden af natpotten i rød-hvid sammenhæng, men spørgsmålet er, om Bruun Jørgensen alligevel overvejer at statuere et eksempel.

Gør han ikke det, kan Grigels opførsel dog alligevel ende med at koste hende en billet til VM-slutrunden på hjemmebane i december. Hvis konflikten er så voldsom, at hun ikke vil spille under Lars Frederiksen i Esbjerg, får hun af gode grunde ikke den nødvendige kamptræning frem mod VM. Skifter hun klub, følger der en karantæneperiode med, og det vil selvfølgelig også få negativ indflydelse på Grigels muligheder for at ramme topformen.

Vælger hun at fortsætte i Esbjerg, som hun forlængede kontrakten med i januar, venter der et kæmpe arbejde med at genopbygge tilliden til både Frederiksen og holdkammeraterne, og det er svært at se hende gå ind og tilkæmpe sig en nøglerolle i de fem kampe, vestjyderne skal spille, inden dameligaen går i VM-dvale.

Lige nu er det vigtigste, at Lotte Grigel forstår, at hun skal passe sit arbejde og overholde sin kontrakt. Og så skal hun måske overveje, om det er hensigtsmæssigt, at hun har sin far som sin nærmeste rådgiver. Det er sjældent en god ide at blande familie, følelser og forretning sammen på den måde, og efter den seneste udvikling tyder meget på, at Lotte Grigel har brug for at blive guidet i den rigtige retning af en mere uvildig part. Ellers mister hun den status, hun har i Esbjerg, hvor den 24-årige spiller mere end nogen anden er synonym med ligaholdet, efter hun har spillet i klubben siden barnsben.