Med trænerskiftet fra Glen Riddersholm til Jess Thorup sagde FC Midtjylland farvel til ret så meget kulør. Glen Riddersholm var guldtøj, snakketøj og ordkamp med Ståle Solbakken ud over næsten det hele.

Med Jess Thorups ankomst i Ikast er retorikken blevet dæmpet adskillige niveauer. Vi ser og hører en stille mand, der passer sit arbejde på så afdæmpet en måde, at det næsten ikke passer til FC Midtjyllands historiske klicheprædikat som den frække dreng i klassen.

Men jeg ved, at man i Midtjylland oplevede en enorm ro omkring Jess Thorup, da han kom til i sommer og tog fat på arbejdet. Han stod for en jordbundenhed, som smittede af på organisationen. På en god måde.

Torsdag aften i Warszawa i Polen kom så den første Thorup-eksplosion, da FCM-træneren luftede sine frustrationer over den måde, hans spillere havde håndteret en gylden mulighed for at spille sig videre fra Europa League-gruppespillet mod Legia Warszawa - en modstander, der ikke er bedre end FCM.

Han kunne ikke se lyst nok til at vinde. Han kunne ikke se den nødvendige selvtillid. Og han sagde om Pione Sisto, at han ikke lykkedes med en dribling og ikke vandt en tackling i den halvleg, han fik på banen.

Vi vidste godt, at Thorup rummede skideballen også. Jeg minder om Danmarks første kamp ved U/21-EM i sommer, hvor holdet i pausen var bagud med 0-1 mod Tjekkiet. Herefter blev der fortalt historier om Thorups tale i omklædningsrummet for at vække hans spillere.

Det var næppe på niveau med, når Alex Ferguson tændte op for sine berømte hårtørretaler i Uniteds omklædningsrum, men mindre kunne også gøre det den aften under U/21-EM. Thorup fik liv i sine folk.

Vil talen i Polen vække en forsamling udpinte midtjyske fodboldspillere i samme grad?

Jeg er ikke sikker. Midtjylland er en skrøbelig størrelse lige nu. FCM er på damage control resten af dette efterår. Det er overlevelse for et sønderslidt fodboldhold, der i sæsonens 11 første kampe bare lukkede tre mål ind, men som siden har indkasseret ni mål i de seneste fem kampe - og som i samme periode har tabt fire af fire kampe i øvrige turneringer og lukket 13 mål ind.

FC Midtjylland møder på søndag FC København i absolut topkamp i Superligaen, og derfor er timingen for Thorups skideballe og wake up call så penibel.

Selv om det klædte Thorup at ventilere sin frustration og kalde tingene ved deres rette navn torsdag aften, er jeg ikke overbevist om, at han vil se en effekt af sin skideballe.