KOMMENTAR

FC Midtjylland har på rekordtid flyttet sig fra en potentiel topklub med store udsving til det, der lige nu ligner en kontinuerlig spiller i kampen om det danske mesterskab. Grunden kender vi alle. En flot talentsatsning, der kulminerer på det rigtige tidspunkt, kronet med mange millioner engelske pund fra den britiske forretningsmand Matthew Benham.

På banen er FC Midtjylland – trods øjeblikkelig spillemæssig krise – blandt landets absolut førende. Det fortæller et mesterskab og en øjeblikkelig andenplads med al ønskelig tydelighed. Her hersker professionalismen.

Anderledes forholder det sig desværre visse andre steder i den midtjyske organisation.  Det har vi efterhånden set lidt for mange beviser på i løbet af det seneste halve år.

Håndteringen af Glen Riddersholms opsigelse og de efterfølgende opsigelser fra to af klubbens øvrige trænere, Lars Friis og Henrik Ibsen, lod meget tilbage at ønske. Både fra ledelsesplan og på det kommunikative område. Det bedste eksempel er det interview, bestyrelsesformand Rasmus Ankersen gav i Politiken i oktober. Det fik ikke den modtagelse, man i Herning havde håbet på.

’Karaktermord’, lød beskrivelsen fra flere sider, men det står mest tilbage som et kommunikationsmæssigt selvmål. Det kan godt være, Glen Riddersholm fik ridser i lakken – men det gjorde FCM-ledelsen også.

Når man som FC Midtjylland vil være en etableret topklub, skal man vænne sig til at alle ord og udmeldinger kommer under lup. Tænk bare tilbage på sportsdirektør Claus Steinleins ’lærepenge’ i sommer. Det var endnu et eksempel på en tvivlsom beslutning og lige så tvivlsom kommunikation. Det var dog en af de små.

Sådan en kom igen søndag, da FC Midtjylland i selskab med de relevante instanser aflyste topbraget mod FC København.

Selve aflysningen var det helt rigtige valg. Det kan der ikke være to meninger om med tanke på det vejr, der ramte Herning først på aftenen. Men beslutningsrækken op til selve aflysningen giver ikke samme mening.

Der var ikke den mindste grund til at garantere kampens afvikling søndag formiddag, hvor en tidlig aflysning eller flytning i stedet havde givet mere mening. Det virker ligeledes mærkværdigt, at den endelige beslutning – da den blev taget kun godt en time før planlagt kampstart – blev taget uden om udeholdet fra FC København.

Endelig er det regulært sjusk, hvis midtjyderne ikke har meddelt Divisionsforeningen om aflysningen. Det var dette, der i går eftermiddag fik FCK til at klage til DBUs disciplinærudvalg. En overreaktion fra københavnerne? Ja, måske.

At gå i Mathias ’Zanka’ Jørgensens fodspor og kalde ledelsen i FC Midtjylland for ’amatører’ er at gå for langt. Det giver mening, at man i organisationen har svært ved at følge med de kvantespring, der er sket på resultatsiden.

Men det ændrer ikke på, at mens FCM på banen dette efterår har lavet resultater, der retfærdiggør en topplacering, har ledelsen på den ikke-sportslige front ageret, som hørte den til i den nedre halvdel.