Selvfølgelig jublede de, da fløjten lød for sidste gang i Farum, og selvfølgelig skulle de videre i byen og fejre triumfen. De dansede og sang, og de fortalte sikkert masser af røverhistorier, sådan som man gør, når man får en kold sejrsøl i et omklædningsrum.

Men den, der sagde allermest, var assistenttræner Brian Priske. Og det endda næsten uden at tale. Der var spillet mere end en time, og FC Nordsjælland førte med 1-0, da Andreas Cornelius modtog bolden fra Kasper Kusk og sikkert sparkede den ind til 1-1. Mens Andreas Cornelius fortsatte sit løb ned bag baglinjen for at fejre sin scoring med fansene, viste Canal 9 Ståle Solbakken og Brian Priske i en gengivelse deres reaktion ved scoringen:

De fortrak dårligt en mine og kun et ord blev der sagt. Det var Brian Priske, der sagde det: »Mål.« Så gik de tilbage mod bænken.

Tillykke til FC København med det 12. danske mesterskab. Tillykke med en titel, der aldrig var tvivl om, efter FC København i niende spillerunde indtog førstepladsen i Superligaen. På det tidspunkt var havde de ikke tabt endnu. Det har de stadigvæk ikke. Så sikkert var mesterskabet, at det kunne være kommet i hus i sidste uge eller i næste uge. Og da det kom med Andreas Cornelius’ scoring den 5. maj 2017, nøjedes Brian Priske med at konstatere det åbenlyse: Mål.

Er det gavnligt for Superligaen, at en klub er så suveræn?

Ikke når vi taler spænding og interesse, men det er i udgangspunktet et problem, der kun handler om de 13 andre klubber i Superligaen. FC København bliver bare nødt til at forholde sig til. Jo ringere modstanden er herhjemme, desto sværere vil det blive for FC København både at kapitalisere af og hente tilstrækkelig kamptræning i Superligaen til kontinuerligt at kunne begå sig på europæisk niveau. Det var netop det problem, der førte til de forhandler om en tværnational liga, som vi her i BT kunne fortælle om i efteråret. På lang sigt kan FC København ikke holde til at være for suveræne, hvis det betyder, at det dræner interessen så meget, at tv-seerne svigter, og tilskuerne bliver væk, sådan som vi ser en tendens til i denne sæson.

Men det bliver en anden snak. FC København kommer naturligvis ikke til at sænke niveauet for at øge spændingen i Superligaen, men vælger heller at søge andre steder hen eller i det mindste bruge truslen om det som pression for at bibeholde en realistisk fohåbning om at få plads i Champions League ofte nok til, at det giver mening at drive så stor en fodboldforretning, som de gør i dag.

Den fodboldforretning har nu sikret FC København 11 af de 18 danmarksmesterskaber i dette årtusind. Efter i nogle år at have skruet ned for transferbudgettet for i stedet blandt andet at nedbringe gælden hævede klubben i 2013 investeringerne i truppen de følgende tre år og annoncerede for to år siden, da det lå fast, at FC Midtjylland ville vinde mesterskabet, at de øgede investeringerne yderligere.

FC København er Danmarks mest muskuløse klub, og nu er den danmarksmester igen. Suverænt og meget langt foran konkurrenterne. Næste mål må være at gå ubesejrede igennem sæsonen. Omend det vil understrege en suverænitet, der paradoksalt nok kan blive for stor.

 
Emiliano Marcondes har det med at komme i klammerier med FCK-spillerne, og i dag er ingen undtagelse.
Vis mere

Tillykke med mesterskabet, FC København.