KOMMENTAR

Det er en uge siden, vi her i BT kunne afsløre, at FC København deltager aktivt i forhandlingerne om en ny liga på tværs af flere nordeuropæiske landegrænser.

Direktør Anders Hørsholt bekræftede historien og erkendte, at et exit fra Superligaen var en mulighed, hvilket af især fans blev modtaget med markant skepsis, mens konkurrenterne fra Superligaen på et fælles møde udtrykte forståelse for nødvendigheden af at lægge pres på UEFA, men ikke rigtig troede på, at truslen bliver til virkelighed.

Uanset fra hvilken side, man betragter udmeldingen, bunder den i en markant tro på egen værdi. Den slags gør man sig sårbar ved, og kritikere og konkurrenter vil sidde og vente på at håne de selvsmagende københavnere ved det første fejltrin de tager – om ikke andre steder så på de sociale medier. Og taber FC København i aften med 0-3 til Leicester vil Facebook og Twitter savle over af skadefryd.

Det skal man nok overleve i FC København, og for Ståle Solbakken og spillerne er det hverken de nye liga-tanker eller bærmens fråde, der vil fylde i et eventuelt nederlags stund. Men resultaterne betyder dog noget i øvelsen med at overbevise UEFA og de største klubber om, at det ville være uklogt at holde de mellemstore uden for det fineste selskab.

Også i den sammenhæng er der god grund til at være tilfreds med, at FC København netop nu har alletiders gode chance for at spille sig videre fra gruppen, sådan som det senest skete i 2011. Københavnerne har allerede hentet point på den formodet sværeste udebane i Porto, og følger man logikken, skulle der så også være point i sigte på den næstsværeste udebane i Leicester.

Sådan ved vi godt, det ikke hænger sammen, men faktum er, at Porto hos bookmakerne var langt større favorit mod FCK end Leicester er, og at FCK var større favorit mod Club Brugge, end Leicester er mod FC København.

Så hvad er københavnernes chance?

Allerede i maj forudså Ståle Solbakken, at Leicester i denne sæson ville dale ned i tabellen og ende uden for top 10. Han var imponeret over holdets resultatrække, men så også dets svagheder, og lige nu ligger sidste sæsons engelske mester nummer 13 i Premier League efter i weekenden at have tabt med 0-3 til Chelsea.

Det er med andre ord ikke et hold, der har samme skræmmende styrke, som et mesterhold sædvanligvis vil have. Midtbaneoprydderen N’Golo Kanté er ikke længere en del af holdet, hvor den tidligere FCK-spiller Daniel Amartey i stedet forsøger at udfylde hullet. Med al respekt for en rigtig dygtig superliga-spiller, er det ikke en skræmmende oplevelse for nogen FCKere at stå over for netop ham.

 
Silkeborg kunne ikke stille meget op mod FC København, der vandt på hjemmebane på to førstehalvlegsmål af Rasmus Falk og Andreas Cornelius.
Vis mere

Offensivt har hverken sidste sæsons vicetopscorer i Premier League, Jamie Vardy, eller den teknisk stærke Riyad Mahrez været i nærheden af deres topniveau, og defensivt ligner Robert Huth og Wes Morgan nu igen de forholdsvis middelmådige stoppere, de var, inden den kollektive optur også ramte dem sidste år.

Det er altså et hold, der er til at tale med, FC København står overfor. Ikke et dårligt hold. Men et hold Ståle Solbakken utvivlsomt har set svaghederne hos.

Der kommer næppe en meget bedre mulighed for at hente point hos en topseedet Champions League-modstander end tirsdag aften. Lykkes det, møder FCK sit eget ambitionsniveau. Mislykkes det, er det ingen sportslig katastrofe. Men der skal nok sidde nogen klar derude og godte sig over, at de satte shortsene ned i klaskehøjde.