Søren Paaske er journalist på BTs sportsredaktion og blogger om dansk og international håndbold.
Søren Paaske er journalist på BTs sportsredaktion og blogger om dansk og international håndbold.
Vis mere

KOMMENTAR: De bliver vrisne i Bjerringbro-Silkeborg, når man stikker til dem og deres tomme pokalskab. Efter 11 år har de fortsat ikke vundet et trofæ, og de bliver drillende kaldt ’den titelløse klub’ af konkurrenterne. I en tone, der er… Skal vi sige gennemsyret af en forholdsvis stor mængde skadefryd.

Men i BSV synes de ikke, det er sjovt at blive konfronteret med deres manglende guldmedaljer - særligt fordi de føler, det er noget, der hører fortiden til. I ærlighedens navn skal det da også påpeges, at mange af spillerne på det nuværende hold, træner Peter Bredsdorff-Larsen og andre af klubbens ledere heller ikke har aktier i den dårligdom, der herskede i nogle år, indtil midtjyderne før sæsonen 2014/2015 for alvor gav posen en ordentlig rystetur efter et par sæsoner, hvor de havde underpræsteret i stor stil. Og hvor det var meget svært at se, at det var ligaens næstdyreste spillermateriale - kun overgået af KIF Kolding København - som løb rundt inde på banen.

De investerede penge, hvor mastodonterne Jyske Bank og Grundfos leverer en betragtelig sjat, afspejlede ikke det håndboldmæssige niveau. Det så ud til, at klubben led af en form for taberkultur - og det smittede af på de spillere, der kom til. Og selvom klubben selvfølgelig hverken ville indrømme det eller tale om det, så var det nu engang det, der blev talt om, når diktafonerne blev slukkede, og klubfolk og sponsorer kunne tale uden for citat.
Men den snak kan endegyldigt blive banket i jorden i finaleserien mod Team Tvis Holstebro, hvis det ender med et sæt guldmedaljer til Bjerringbro-Silkeborg.

At klubben overhovedet spiller finale onsdag aften er imponerende, og Peter Bredsdorff fortjener stor anerkendelse for at have ført sit hold gennem et presset forårsprogram, hvor han trods mange skader og kampe i både dansk og europæisk regi har formået at få sit mandskab til at toppe, når det gælder. For det var det, de gjorde i semifinalerne mod KIF Kolding København, hvor de i begge kampe formåede at komme tilbage, selvom de rutinerede KIFere var ved at stikke afgørende af på måltavlen.

Det vidner om mental pondus og selvtillid - noget som tidligere har været en mangelvare hos BSV. Samme kvaliteter får de i allerhøjeste grad brug for, når de i aften på hjemmebane i JYSK Arena møder Tvis i den første finale, for vestjyderne har demonstreret samme evner over hele sæsonen, hvor de helt uden sidestykke har markeret sig som ligaens store positive overraskelse.

Så må de to finaler nu vise, om det er BSVs formtop eller Tvis’ stabilitet, der ender med at blive udslagsgivende, når guldet skal uddeles. Sikkert er det, at uanset udfaldet ender det med, at en af klubberne for første gang nogensinde kommer til at kunne kalde sig dansk mester, når der lørdag aften er blevet spillet returopgør i Holstebro.