Ok, så nu vil McLaren tidligst annoncere deres 2015-lineup efter 1. december. Det sker ifølge teamet, fordi ”valget kræver en præcis analyse”, og fordi ”teamet ikke skal miste fokus i årets sidste grandprix i Abu Dhabi i weekenden.”

Og grise kan flyve!

Det synes sikkert, at Alonso skifter til McLaren, og så handler ’analysen’ om at vælge mellem Kevin Magnussen og Jenson Button. McLaren-ledelsen må efter en hel sæson kende alt til styrker, svagheder og fremtidspotentiale hos den danske rookie og den engelske veteran. Ved at udskyde beslutningen til efter Abu Dhabis Grand Prix får man ganske vist data til analysen fra endnu et løb – men det antyder så også, at en enkelt eftermiddag ser ud til at skulle afgøre Magnussens og Buttons formel 1-fremtid? Professionelt? Bom-bom-bom…

Begrundelsen med, at kørerne og resten af teamet ikke må miste fokus i Abu Dhabi, er endnu mere alternativ. Ved at udskyde valget mellem Magnussen og Button, vil der netop være ekstra fokus på dem i weekenden. Og med udsigt til, at løbet kan afgøre deres Formel 1-fremtid, vil de være under enormt pres. Hvis McLaren-ledelsen virkelig tror, at de med beslutningen om ikke at beslutte noget tager fokus FRA Magnussen og Button i Abu Dhabi, er de ikke så professionelle som de selv mener, og vi andre håber.

Der MÅ være andre grunde.

Mangler man underskriften på vigtige spanske (eller danske?) sponsoraftaler? Kan man ikke annoncere Alonso, før Ferrari officielt har bekræftet Sebastian Vettel (og dermed brudt kontrakten med spanieren)? Handler det om en magtkamp mellem McLaren (pro-Magnussen) og teamets nye motorpartner, Honda (pro-Button)?

I alle tilfælde har McLaren-ledelsen med deres tøven behandlet Magnussen og Button dårligt. De har begge knoklet hårdt for teamet hele året - og ofte leveret langt bedre resultater, end den problematiske MP4-29 berettigede til. ’Takken’ for det hårde arbejde er en mavesårs-fremkaldende ventetid. Plus en fyreseddel til en af dem.

Behandlingen af Button nærmer sig det skandaløse. Han har i en årrække været en solid hjørnesten i teamet, men nu har ledelsen ikke engang stil nok til at fortælle, om han på søndag kører sit afskedsløb. Mon ikke han og hans mange fans gerne ville vide det? Button havde længe en 2015 Plan B uden for Formel 1, men de fleste muligheder i for eksempel sportsvogns-VM er på grund af McLaren-ledelsens tøven nu forsvundet. (Tom K. skabte onsdag måske en ny Plan B for Button – nu er der pludselig et ledigt Audi-sæde!)

Manager Dorte Riis har efter eget udsagn aldrig haft nogen Plan B for Magnussens 2015-sæson – det har hele tiden været McLaren eller intet. Loyalitet er prisværdig, men loyalitet fungerer begge veje: Senest da McLaren-ledelsen åbent indrømmede, at de jagtede Alonso – og det er snart længe siden! – burde Riis have set sig om efter alternativer i Formel 1-feltet 2015. Det kunne eventuelt være sket i samarbejde med McLaren, der også har en interesse i at holde Magnussen ’varm’ i 2015. Nu er alle sæder i Formel 1-feltet optaget, og løbet i weekenden er derfor altafgørende for Kevin Magnussens Formel 1-fremtid.