KOMMENTAR: Forstil dig lyden af en dør, der stille og roligt skubbes op. Langsomt og knirkende. Den lyd var soundtracket til FC Københavns onsdag aften.

Døren, de danske mestre skubbede op, var døren, der åbner dette efterårs Champions League-gruppespil på vid gab. Med alle scenarier i spil. FC København skabte en lille sensation og et fantastisk resultat i Portugal med det uafgjorte resultat. Og det gør en verden til forskel!

Københavnerne er trådt ind i Champions League-rummet med stor autoritet. Så stor, at det ikke kan udelukkes, at Løverne kan skridte igennem rummet og også åbne den næste dør. Den dør, vi godt kan tillade os at tale om. Døren til en plads i gruppens top to og en dertilhørende billet til forårets knockout-kampe i verdens største klubturnering.

Allerede inden kick off i Porto gik snakken i optaktsprogrammer og diverse andre steder på, hvorvidt FC København kan sparke sig videre fra gruppen. Er en gentagelse af 1/8-finalen fra 2010/11 en mulighed, lød det? Den snak skal tages i kølvandet på så gunstig en lodtrækning som den, FCK har fået.

Selvfølgelig skal den det. Ikke mindst set i lyset af det hold, københavnerne har samlet og den sæsonstart, Ståle Solbakkens mandskab har bag sig.
Nu har vi fået det første spæde svar. Og det svar peger i en positiv retning. Meget positiv endda. Med 1-1 i Porto har FC København bragt sig i en særdeles fordelagtig position inden de resterende fem gruppekampe. Og de har gjort det på imponerende vis.

Forsvaret stod fremragende på ’Dragernes Stadion’, midtbanen spillede sig op efter en start, hvor anfører Thomas Delaney kostede et mål – og Andreas Cornelius ligner igen den spiller, der for få år siden lagde millioner til sin værdi for hver kamp, han spillede.

Der er så meget bund i dette FCK-hold. Vi behøver ikke frygte øretæver som dem, FC Nordsjælland løb ind i for fire år siden. Tværtimod.
FC København beviste i Porto, at holdet har kvaliteten, rutinen og organisationen til at have muligheder mod alle hold i den gruppe, de er landet i. Også Leicesters engelske mestre. Dette hold har de ingredienser, som overraskelser og store fodboldaftener er lavet af. Det kan vi glæde os til at følge i de kommende måneder.

Nu sidder du måske og tænker ’is på’. Og det er naturligvis også alt for tidligt at åbne døren på vid gad i forhold til et dansk avancement. Der er trods alt kun spillet én runde. Skal vi være realistiske er det mest sandsynlige scenarie da også fortsat, at de danske mestre de kommende måneder skal slås med belgiske Club Brugge om den tredjeplads, der giver adgang til Europa League-fodbold på den anden side af nytår. Og det er helt i orden.

At blive i Champions League også på den anden side af nytår skal være Løvernes ambition. Det er det, københavnerne skal stile efter. Målsætningen derimod kan fint nøjes med at pege mod en tredjeplads i gruppen. Meget mere kan ønskes, men på ingen måde forlanges.

Men målt på onsdagens resultater og FCKs præstation i det nordlige Portugal, bør københavnerne have gode muligheder for at tangere succesen fra 2010/11, hvor Chelsea blev endestationen i 1/8-finalerne.

Indrømmet. Gruppen ligner på papiret mere en opgraderet Europa League-gruppe end en Champions League-pulje. Men det er Løvernes held. Diskussionerne går altid på, hvorvidt sportsligt eller økonomisk attraktive muligheder er at foretrække for de danske hold.

FCK fik de sportslige, men kan også ende med at trække det økonomisk lange strå. Ikke på grund af enorme tilskuertal og kassekampe. Nej, de kan i stedet ende med at få både i pose og sæk ved at spille sig til den store økonomi via sportslige resultater.

Ordet perfekt skal bruges forsigtigt. Men FC København fik ikke bare en noget nær perfekt lodtrækning til dette års Champions League. De fik også en noget nær perfekt start.