Det er så sikker en forårsbebuder præcis som erantis i haven eller solstråler på de bare arme. Når landsholdet går på banen i et nyt år, er de lyse tider på vej – i hvert fald i vejrmæssig forstand.

Det store spørgsmål er imidlertid, om solen også er ved at brænde skyerne væk i fodboldmæssig forstand? Kan vi se frem til et forår, hvor det danske landshold finder det momentum, vi efterhånden skal en del år tilbage for at finde?

Heldigvis skal vi ikke vente længe på en pejling. Ja, endda mere end det. Taber landsholdet i den rumænske provins på søndag, kan resten af foråret ende med spørgsmålet om, hvornår VM-billetten til Rusland næste år forsvinder endegyldigt ud af klaphatten, i stedet for spørgsmålet om det overhovedet sker. Man bliver næsten træt af at sige det, men det er kort sagt endnu en absolut nøglekamp for Åge Hareides hold, der står for døren. Den slags kommer tidligt i denne kvalifikation.

Heldigvis bør det danske landshold have fine chancer for et godt resultat mod Rumænien. Med to streger under bør. Spørger du bookmakerne, er de rød-hvide endda favoritter mod rumænerne, selv om søndagens hjemmehold både var med til EM i sommer og ligger højere på FIFAs verdensrangliste.

Det kan man måske undre sig over, men ikke desto mindre batter det noget, at Danmark lige nu har bemærkelsesværdigt mange spillere, der viser noget lignende storform. Tænk bare på Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Riza Durmisi, Thomas Delaney og Christian Eriksen i de store ligaer - og læg dertil øjeblikkets målkonger i Holland, Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen. Har Hareide alle mand klar, har nordmanden kortene på hånden til for første gang i sin landstrænertid at udspille en af Europas mere navnkundige fodboldnationer. Og det har både han og hans landshold i dén grad brug for.

Jeg har tidligere på denne plads skrevet om, hvordan de kommende måneder naturligvis er knald eller fald for netop Åge Hareide. Han har nu været i landstrænerjobbet i et år, men glipper VM-billetten, bør hans tid i jobbet ikke blive voldsomt meget længere. Hareide kom ind som ’den pragmatiske træner’ for at føre Danmark til resultater her og nu. Kommer de ikke, er missionen slået fejl.

Hareide vil vanvittigt gerne til Rusland næste år, og det samme vil spillerne. De vil kæmpe med næb og kløer for at få Danmark med til den første slutrunde i seks år. Måske det kan give en procent eller to mere, at de samtidig kæmper for Åge Hareides fremtid som dansk landstræner. Hvem ved? Nordmanden synes i hvert fald fortsat at være populær blandt sine spillere.

Netop spillerne trækker på søndag i rødt og hvidt for første gang, siden de tidligere på året gik til angreb på DBUs ledelse, bestyrelse og selve set up’et omkring landsholdet.

Kritikken stak dybt, men der var også punkter, der kunne løs med et enkelt indhug i DBUs tegnedreng og stolthed. De punkt synes nu på vej mod en løsning, efter unionen har smidt penge i et større behandlerteam og en ny kok efter ønske fra spillerne.

Løsningen kan ses som et knæfald for spillerne, men den kan også ses som en nødvendighed. For forholdene, behandlingen og kosten skal naturligvis være mere end i orden på et dansk fodboldlandshold. Det er de forhåbentlig nu.

Apropos forhold træner landsholdet de kommende dage under nogle af de bedste af slagsen på Bayern Münchens træningsanlæg i den sydtyske storby. Lad os krydse fingre for, at bare en flig af de tyske rekordmestres suverænitet smitter af på Åge Hareides mandskab.