Store dansker-dag i Premier League Nytårsdag! Agger, Eriksen, Bendtner.

Men mens Eriksen scorede på Old Trafford, så sad den glemte dansker i Premier League i udskiftningsboksen og kiggede på. Husker I ham? Navnet er Anders Lindegaard. Fast bænkevarmer i Manchester United.

Ud af Uniteds 30 kampe i alle turneringer har Lindegaard blot spillet en enkelt. I Capital One Cup’en mod Norwich.

Der var engang, hvor debatten om Lindegaard eller De Gea fyldte rigtigt meget i de engelske medier, når United spillede, men den diskussion er helt og aldeles lukket. Der er ingen, som nævner danskeren med et ord, og hvis Ben Amos eller Sam Johnstone sidder på bænken, modtages nyheden med et skuldertræk.

Det gør de nu kun, når Lindegaard er syg eller skadet, for danskeren er fast reserve. Mens David De Gea er stensikkert førstevalg.

Manager-skiftet i Manchester United har ikke været positivt for Anders Lindegaard, for selv om Alex Ferguson givetvis også ville have foretrukket den formstærke De Gea, så lod sir Alex altid sin reservemålmand spille mange kampe. Det har David Moyes aldrig gjort, og da slet ikke i Premier League.

Hvis Ferguson stadig var manager i United, vil jeg tro, at Lindegaard havde fået en håndfuld kampe på nuværende tidspunkt.

Anders Lindegaard har (mindst) to gange haft udsigt til at blive første-keeper i Manchester United. Første gang var i vinteren 2011/2012, hvor Lindegaard så ud til at have vundet duellen med De Gea hen over julen. Danskeren havde netop vogtet buret i en 2-1 sejr over Arsenal og havde angiveligt fået at vide af Ferguson, at i resten af sæsonen skulle han være målmand i Premier League, mens De Gea blev cup-målmand (læs: reserve-målmand). Så blev Lindegaard skadet.

Anden gang var i efteråret 2012, hvor Lindegaard stod i fire Premier League kampe i træk og også forventedes at skulle stå i Manchester-derbyet på Etihad Stadium 9. december. Men så skulle Lindegaards kone føde. Det må være enhver moderne mands ret at deltage i sit barns fødsel, og nogle peger også på, at Lindegaard havde vist svaghedstegn i den foregående kamp mod Reading, men hvorom alting er, så har Lindegaard aldrig siden fået chancen som førstemålmand.

De Gea har stået ALLE de vigtige kampe i det seneste år, mens det måtte opfattes som en gestus fra Alex Ferguson, at Lindegaard stod i to ud af de tre sidste kampe i sæsonen 2012/13, da mesterskabet for længst var sikret.

Hvad skal han da gøre, Lindegaard? Blive siddende og vente på chancen, som formentligt aldrig kommer? Eller skifte klub i håbet om at få spilletid? Det er let for vi andre at mene, at han selvfølgelig skal skifte klub, men man skal også huske på, at han befinder sig i en af verdens allerstørste klubber med alt, hvad det indebærer af store oplevelser, god løn og høj status. Og De Gea kan jo pludselig brække benet til februar.

Desuden er Lindegaard ikke så stort et navn i engelsk fodbold, at han uden videre vil kunne få en plads på et andet hold i Premier League. Er han overhovedet god nok til at blive førstemålmand i Crystal Palace, Norwich eller West Ham?

Spørgsmålene er mange, for det er så lang tid siden, Lindegaard har spillet, at omverdenen må være i tvivl om hans niveau. Omkring det danske landshold er der åbenbart heller ingen større tiltro til, at den 29-årige United-mand kan holde sin form ved lige, for her bliver Jesper Hansen og Kasper Schmeichel konsekvent foretrukket som reserver for Stephan Andersen, som jo i øvrigt heller ikke altid er førstemålmand der, hvor han nu spiller. Lindegaard spillede sin femte og foreløbig sidste landskamp helt tilbage i 2011.

Måske er der et lille håb for Lindegaard. I morgen spiller Manchester United i FA Cup’en mod Swansea og på tirsdag gælder det Sunderland i Capital One Cup. To turneringer med lavere bevågenhed end Premier League. Måske spiller han en af kampene, så David De Gea kan få sig en puster. Eller er David Moyes for presset?

Hvis ikke Lindegaard spiller i en af de to nævnte kampe, så er han længere fra Manchester Uniteds førstehold end nogensinde.

Tidligere landsholdsspiller og nuværende ekspertkommentator på 6eren, Morten Bruun, skriver hver uge i BT.