KOMMENTAR

Danmark i en VM-semifinale mod Brasilien. Med Serbien eller Polen som mulig guldmodstander. Jeg kan umuligt være den eneste, der tænker, at det ligner en absurd gylden mulighed for at hive et verdensmesterskab hjem for første gang siden 1997.

Norge er væk, Frankrig røg også i kvartfinalen, Spanien, der pryglede Danmark inden VM, blev sendt ud i 1/8-finalerne. For slet ikke at snakke om Rusland, der har vundet tre af de sidste fire VM, men som slet ikke er kvalificeret til slutrunden. Jeg skal ikke begynde på at skrige favoritter efter Jan Pytlicks udvalgte, men det bør dog være et minimalt krav, at der hentes medaljer for første gang siden EM i 2004. Også selv om det danske spil til tider har været himmelråbende elendigt.

Ret beset har der vel kun været en enkelt kamp på højt niveau – den mod Tyskland. Resten har enten været mod modstandere, der ikke kan spille håndbold eller haft et niveau, der til tider har været smertende lavt. Det har været spændende og medrivende, men ikke store sportslige oplevelser. Mod Montenegro var der frygteligt mange simple tekniske fejl, og hvis ikke modstanderne havde fået en kollektiv stress-spasme, var de danske kvinder for længst rejst hjem.

Og det er altså ikke satsede angrebsforløb, der fremprovokerer fejlene. Det er ganske simple afleveringer, der kikser. Men det er der åbenbart plads til. Nu venter semifinalen. Mod Brasilien, der overraskede Danmark i gruppespillet og vandt en overbevisende sejr. Det plejer også at være her, det danske landshold kollapser. Det skete under VM i 2011, EM 2010 og såmænd også til VM i 2009: tabt semifinale og tabt bronzekamp. Det er ellers ikke fordi, Jan Pytlick har manglet materiale.

Danmark tilhører også verdenseliten i de yngre rækker, så der er en konstant tilførsel af talenter. Med tanke på, at det danske hold har spillet sig blandt de sidste fire ved et verdensmesterskab efter at have leveret spil med masser af mangler, er oppe mod tre kandidater, der ikke normalt er medaljetagere og konstant har fået nye indsprøjtninger af talent, så er der bare at sige – hent så de medaljer. Chancen bliver ikke ret meget større.