KOMMENTAR

Cykelrytteren Amalie Dideriksens forsvar af VM-titlen for juniordamer var forbilledlig og inspirerende. Dansk cykelsport har igen vist, at man kan udklække store talenter fra en meget lille rugekasse.

Wow. Bare wow. Sikke en pragtpræstation, Amalie Dideriksen stod for, da hun fredag forsvarede sin VM-titel hos juniorerne med endnu en guldmedalje til dansk cykelsport.

At stille op som forsvarende verdensmester er en tung byrde at bære. Forventningerne er helt naturligt skruet i vejret og man vil have favoritrollen brændemærket ind på læggene i øjnene på de konkurrenter, man sidder sammen med i feltet.

Det så ikke ud til at mærke den nu dobbelte juniorverdensmester det fjerneste. Tværtimod kørte Dideriksen sammen med landsmand Pernille Mathiesen løbet forfra og det blev eksekveret med den ejerfornemmelse, det giver at være godt forberedt både fysisk og mentalt.

Der var ikke optræk til hverken panik eller rådvildhed i en finale, hvor italienerne forsøgte at isolere den danske verdensmester og sætte hende på bagkant af udviklingen. Tværtimod kørte Dideriksen med både overblik og så meget plus på fysikken, at det allerede på den sidste halve kilometer glimtede af dansk guld.

Triumfen er selvsagt Kastrup-pigens først og fremmest. Men Amalies gyldne tider er også en cadeau til landsholdskollega Pernille Mathiesens vildt opofrende kørsel. Og det er endnu et eksempel på, at Danmark også som nation snart må have et verdensmesterskab i kunsten at udklække dygtige cykelryttere trods en meget snæver bredde.

Danmarks Cykle Union, der så ofte står kritisk for skud, kan allerede nu kalde VM i Spanien for en succes. En sølvmedalje til Pernille Mathiesen i juniortøsernes enkeltstart er nu blevet suppleret med en VM-titel.

Man kan håbe det ansporer og inspirerer de danske herrer til også at levere varen. Fredag eftermiddag har Danmark endnu et guldbud i Magnus Cort, når U23-rytternes landevejsløb vil give os et fingerpeg om morgendagens superstjerner i professionel cykelsport.

Søndag går det så løs hos herrerne. Og selv om Matti Breschel sammen med det seks mand store landshold langt fra er medaljebud i år, må Amalie Dideriksens succes-ridt trods alt give den røde VM-lejr en fært af medalje