Nytårets nye afgifter har med et slag gjort det betydeligt dyrere at eje en dieselbil. Se her hvilke dieselmodeller, der nu økonomisk er overhalet af benzinmodellerne.

Fra første januar 2013 blev med det et slag betydeligt dyrere at være ejer af en dieselbil. Ejerafgiften blev pristalsreguleret for alle biler, og dieselbilerne fik desuden en voldsom stigning lagt oven i den såkaldte udligningsafgift, der indgår i ejerafgiften.

I denne BT PLUS-pakke får du:

  • Nu kører de fleste biler billigst på benzin
  • Oversigt: Diesel vs. Benzin
  • De nye ejerafgifter
  • Oversigt: Forbrug Diesel halvårlig afgift 2012/2013

Med et BT PLUS-abonnement får du adgang til alle guider bil og camping meget mere. Du kan blandt andet læse om: 

Hvor det tidligere i langt de fleste tilfælde var en god forretning at køre diesel i stedet for benzin allerede ved 20.000 km om året, forholder det sig i dag stik modsat, viser en analyse som BT og Bilpriser.dk har foretaget med udgangspunkt 28 forskellige bilmodeller med henholdsvis diesel/benzinmotor og parvis sammenlignelig udstyr/ydelse. Med 2012 reglerne var det i 10 ud af 14 tilfælde mest fordelagtigt at vælge udgaven med dieselmotor. På en BMW 320 var der f.eks. 5.000 kr., sparet over fire år ved at eje diesel-udgaven. Efter afgiftsomlægningen er der godt 5.000 kr. at spare ved at eje og køre benzinmodellen.

Se oversigterne over hvad du kan spare her.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her