Euro NCAP har inden for det seneste år crashtestet 36 nye bilmodeller. Nu er de mest sikre i hver klasse udpeget. Se her, hvilke biler, der er de sikreste.

Alle med en smule interesse i biler og bilers sikkerhed ved, at Volvo kan kunsten at bygge sikre biler. Og da Euro NCAP crashtestede den nye Volvo V40 i fjor, var det næppe en overraskelse, at den solide svensker fik titlen som alle tiders mest sikre i sin klasse. 

I denne BT PLUS-pakke får du:

  • Her er de sikreste biler
  • Sådan bedømmer Euro NCAP
  • Sådan tester Euro NCAP
  • Test: De 8 sikreste biler

Med et BT PLUS-abonnement får du adgang til alle guider om biler og biløkonomi og meget mere. Du kan blandt andet læse om: 

V40 er dog ikke den eneste, der fortjener hæder: Det fælleseuropæiske crashtestcenter inddeler bilerne i kategorier efter vægt, og Euro NCAP har nu udpeget den mest sikre bil i syv af kategorierne.

Volvo V40 er hos Euro NCAP kategoriseret som en »Small family car« (lille familiebil), og i samme vægtklasse crashtestede Euro NCAP i 2012 Audi A3, BMW 1-serie, Ford Focus, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Ceed, Mercedes A-klasse, elbilen Nissan Leaf, Seat Leon og VW Golf. Alle opnåede de fem maksimale stjerner, men V40 opnåede samlet set det bedste resultat.

Se hele testen her og få overblik over de 8 sikreste biler.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her