Wales og Nordirland tørner sammen i lørdagens anden 1/8-finale, og her skal man forvente en stille start på opgøret.

Nok scorede Wales tre mål imod Rusland, men det var lige så meget russernes pauvre indsats, som det var til Wales´ fortjeneste. Waliserne havde før de tre scoringer ikke leverede nogen overbevisende indsatser rent offensivt, og imod et solidt betonforsvar imod Nordirland, så bør waliserne få det svært.

Fordi waliserne har det bedst, når man ikke skal skabe kampen, og det vil overraske de fleste, hvis nordirerne går ud og svinger dirigentstokken, og åbner op for walisernes fremragende omstillingsspil.

Nordirland er meget imponerende kommet videre fra gruppespillet, hvor man via en 2-0 sejr over kom med via én af de bedste tredjepladser, selv om man tabte til Polen og Tyskland. Holdet viste en masse fight og deres defensiv kæmpede fortrinligt i deres kampe, hvilket også kan ses på de få mål, holdet har lukket ind.

Samme mentalitet bliver opskriften igen i aften, og derfor kan det meget vel blive en lukket kamp i første halvleg, hvor ingen af de to hold vil satse noget.

Derfor giver det god mening, at anbefale på endnu en målløs første halvleg, som det så ofte er sket ved denne slutrunde. I disse kampe, hvor det er vind eller forsvind, så bør holdende stå endnu mere kompakt, end det har været indtil videre.

Wales - Nordirland, 0-0 efter første halvleg