I aften bliver den første kvartfinale spillet, og her ligger værdien på polakkerne, når holdet møder Portugal.

Portugal har bare ikke været noget særligt ved denne slutrunde, hvor man endnu ikke har vundet en kamp efter 90 minutter, og selv om man har haft bolden meget, har det knebet med at omsætte det til scoringer. Holdet er ikke blottet for talent, men offensivt har holdet ikke fundet melodien.

Nok scorede man tre mål imod Ungarn, men det var imod et hold, der sparede en flere spillere og blot skulle bruge uafgjort for at vinde puljen. I de tre andre gældende kampe, der har holdet kun scoret et mål i kampens første 90 minutter.

I sejren over Kroatien, der gik i forlænget spilletid, leverede man en uinspireret indsats, der takserede til det pinlige, når man tænker på, hvem Portugal har på holdkortet, og holdets helt store stjerne Cristiano Ronaldo ligner slet ikke en spiller i topform.

Polen sneg sig videre, da man slog Schweiz efter straffespark, men holdet har vist en fornuftig stabilitet, hvor man undervejs spillede 0-0 mod Tyskland. Selv om holdets største profil Robert Lewandowski ikke har scoret, så er hans rolle i det etablerede spil stadigvæk vigtig, hvor han har været dygtig til at sætte sine medspillere op.

Holdets koncept er lige så stålfast som portugisernes, og derfor kan man sagtens forvente endnu en taktisk affære, hvor ingen af holdene for alvor tør at satse butikken. Polen har dog vist sig som den bedste enhed af de to hold, derfor skal der også være fin værdi på, at polakkerne ikke taber kampen efter 90 minutter.

Polen - Portugal, Polen taber ikke kampen (ordinær spilletid)