KØB PLUS!

Luxembourg taber igen igen

Luxembourg får det svært i aften, når de møder Armenien på neutral bane.

Venskabskampe angribes ikke altid lige seriøst af alle nationer, men blandt de små nationer sættes der en ære i at repræsentere sit land uanset modstander, så man kan være ganske sikker på, at alle spillere på banen i aftenens kamp mellem Luxembourg og Armenien giver alt, hvad de har i sig. Når det er sagt, så bør der alligevel være så stor forskel i klassen på de to hold, at sidstnævnte hjemtager sejren.

Luxembourg er sat som hjemmebanehold hos stort set alle bookmakere, og det snyder en hel del, idet kampen spilles på neutral grund i den franske by Valence. Med ret mange armenere boende i Frankrig, så må det formodes at de kommer i klart overtal på tilskuerpladserne, så allerede her bør Armenien have en klar fordel.

Kigger man så nærmere på de to hold og potentialet heri, så er der ikke langt til at tale om klasseforskel. Ganske vist har Luxembourg oppet sig en smule de senere år efter i flere årtier at have været kanonføde i stort set alle kampe mod europæiske modstandere, men det siger sig selv at et land med lige under 60.000 indbyggere ikke ligefrem kan vælge kvalitetsspillere fra alle hylder. De er rundt omkring i sekundære ligaer og finde spillere med luxembourgske rødder, hvilket naturligt nok kan aflæses i resultaterne. De to seneste VM-kvalkampe blev tabt med 0-6 og 0-3 mod Israel, mens en venskabskamp i november blev tabt 1-2 hjemme mod et skotsk hold, der højest er lige så godt som Armenien.

Armenien har således forbedret sig markant de seneste to-tre år. De spillede uafgjort mod Rusland i kvalifikationen til EM, hvor de undervejs også glimtede med 4-0 i Slovakiet, mens de i den nye VM-kval vandt på Malta, tabte ufortjent i Bulgarien og længe holdt Italien stangen, inden de endte med at tabe 1-3. Det vidner om et hold, der på gode dage kan drille alle hold, og på holdkortet er der da også mindst en håndfuld ganske prominente navne.

Stjernen over dem alle er Mkhitaryan, der er en vigtig spiller i Shakhtar Donetsk, mens de derudover har en god gruppe af profiler i den stærke russiske liga. De må til aftenens kamp godt nok undvære den tidligere Randers-spiller Movsisyan, men det hold, der sendes til Frankrig, skal stadig være stærkt nok til at besejre et Luxembourg-hold, der navnemæssigt ikke kommer i nærheden af Armenien.

Odds 1,55 på 2-tallet skal være ganske spilbart på en ellers tynd spilledag.

Luxembourg - Armenien (2)
Odds 1,55 hos Nordicbet
Spilstop tirsdag 5/2 klokken 19:45
KARAKTER: 3/6