KØB PLUS!

Flyvende hollænder sænker skotte

Den hollandske verdensstjerne Raymond van Barneveld har vist et skræmmende niveau i år.

Han åbnede turneringen ved at sende Michael Smith helt ned under brædderne i det berømte Alexandra Palace. Barneveld var ustoppelig med otte 180'ere i kun tre sæt.

Han snittede helt sindssyge 124 i andet sæt, hvilket aldrig er set bedre i første runde i VM, og han rundede kampen af med at sende en klar besked til de andre favoritter om, at man skal spille godt, hvis man skal slå ham, da han sluttede med et snit på 108,31.

Barneveld blev efter den kamp gjort til stor favorit mod runner-up i Grand Prix'et i Dublin, Brendan Dolan. Og her sejrede hollænderen med 4-1 med et snit på 95,75 - det efterlader et samlet snit på 102,03, hvilket er det klart bedste i turneringen hidtil.

Det gode ved dette spil er, at Barneveld er super stærk på sine checkouts, og når han arbejder med det her snit, så har han så mange fordele for at tage den samlede sejr mod skotske Gary Anderson. Skotten får sine problemer her, og han skal ramme topniveau, hvis han skal avancere. Det mest underholdende ved Anderson er, at han er 180'er-kongen i dart.

Det elsker publikum, og derfor elsker de Anderson. Han laver big scores, men han er meget ustabil på doublerne, hvilket favoriserer Barneveld voldsomt i dette setup. Anderson har ikke overraskende sat flest 180'ere (24 af slagsen), men selvom han arbejder sig godt ned fra de 501, så sætter han stadig for meget til.

Et sæt mod upåagtede Haavisto fra Finland (en kvalspiller) og tre sæt mod John Bowles i sidste runde, som der netop har samme problem som Anderson - doublerne og lukningerne. En sjov statistik fortæller, at Bowles har ramt dobbelt så mange scores på 100 end de fleste andre i turneringen, men det lykkedes ham ikke at lukke kampene trods det.

Det samme gælder Anderson - selvom han banker 180'ere i som ingen anden, så dummer han sig ofte på sine checkouts, og det kan snildt blive afgørende i aften.
 
Gary Anderson - Raymond van Barneveld 2
Odds 1,67 hos Bet365
Spilstop torsdag 27/12 klokken 21:30
KARAKTER: 1/6.