KØB PLUS!

Flyvende hollænder med pil opad

Skysport portrætterede Michael van Gerwen som dartsportens Hulk, og det er med en vis sandhed indblandet.

Michael van Gerwen udstråler og demonstrerer nærmest overnaturlig styrke, men som enhver superhelt har han en svaghed. Han kunne i første runde ikke koorporere med det stigende pres, da sejren lå lige foran hans hollandske snude imod den levende legende Phil Taylor. Det endte dog med en uafgjort i en hæsblæsende start på årets udgave af Premier League, og det er langt fra det sidste, vi har set fra Migthy Mike.

Han skal i anden runde møde Robert Thornton (en anden debutant i PL), og selvom The Thorn spiller på hjemmebane i AECC i Aberdeen, så skal den populære hollænder prøves til halvanden gang pengene. Han er skræmmende i T20 (triple 20), hvor han hele syv gange scorede 180 mod Taylor - det er imponerende, og det højeste antal i første runde.

Når han så tilmed sætter ti 140'ere, så vidner det om overbevisende præcision, og det vil give ham en fordel i checkout-fasen, hvor Van Gerwen også er sublim - der var kun en anelse usikkerhed at spore sidst, fordi han stod over for mægtige Phil Taylor. Med andre ord - han vil få førsteoption på de fleste runder, hvad angår lukninger.

Thornton spillede en god debutkamp, hvor skotten slog Andy Hamilton med 7-5. The Thorn er inde i en god periode, hvor han i 2012 vandt UK Open, og han er fortjent blevet udvalgt til denne sæson af Premier League, men modsat Van Gerwens 2012, så har han været langt mere ustabil, og så er han kun halvt så stærk i the big scores som den hollandske dartkomet.

Thornton vil i takt med hjemmebanen få god opbakning, men det handler mere om, hvorvidt skotten kan administrere den mentale del af denne "hjemmebanefordel" - parallelt med dette vrimler det nemlig med Van Gerwen-fans, fordi den unge mand spiller fænomenal dart, så jeg tilllægger ikke hjemmebanen den store fordel, som den normalt plejer at have.

Spil Van Gerwen til at nappe sin første Premier League-sejr nogensinde, men utvivlsomt ikke den sidste.

Robert Thornton - Michael van Gerwen 2
Odds 1,53 hos Ladbrokes
Spilstop torsdag 14/2 klokken 22:00
KARAKTER: 2/6.