KØB PLUS!

Det lugter lidt af guld til Norge

Til VM i skiskydning skal vi til herrernes stafet, hvor Norge ligner et hold, der vil forsvare deres VM guld fra sidste års VM.

Norge skal forsøge at forsvare deres VM guld fra sidste år, og kommer med et stærkt, rutineret og hurtigt hold, der bør lever op til forventninger i det ski-gale land om at tage endnu et verdensmesterskab med hjem.

Norge har ved de tre seneste verdensmesterskaber vundet stafetten for herre, og i år stiller de endnu en gang med et slagkraftigt hold, der alle har ramt formen på det rigtige tidspunkt. Norge fik en meget vigtig nyhed i går, da det stod klart, at stjernen Emil Helge Svendsen er blevet rask efter en mindre sygdom, der holdt ham ude af 20 kilometeren i torsdags.

Før sygdommen havde Svendsen vundet guld i de tre første konkurrencer i flot stil, hvor han har vist sig at være utrolig stærk i sporet, og meget træfsikker i skydningen.

Det er selvfølgelig ikke kun Svendsen det hele handler om, hvor legenden Ole Einar Bjørndalen stadigvæk er med i en alder af 39 år. Bjørndalen er ikke længere den hurtigste i sporet, men han holder stadigvæk et flot tempo, og så er han altid god når det gælder. De to sidste deltager for det norske hold er Tarjei Bø, der var med til at vinde VM de to foregående år, og den unge Henrik L´Abée-Lund, der ikke er verdens hurtigste i sporet, men er en meget stærk skytte.

Frankrig, som er Norges største rival, er ikke noget dårligt hold, hvor man blandt andet har Martin Fourcade på holdet, der fører den samlede World Cup konkurrence. Men meget afhænger af hans tre hjælpere, der ikke er særlig skræmmende på papiret. Martin Fourcades bror Simon, er holdet svageste led, og hans mangel på fart i sporet kan koste franskmændene dyrebare sekunder.

Russerne er også en svag outsider i dette selskab, men to af de forventede deltager i stafetten Evgeny Ustyugov og Evgeniy Garanichev viste svagheder ved jagtstarten forleden, da man henholdsvis skød tre og fem miserer undervejs. I sporet var ingen af de to overbevisende, og det skal forbedres, hvis de skal have forhåbninger om at drille Norge og Frankrig.

Skiskydning er en sportsgren, hvor marginalerne afgøre en masse, men talent og fysisk udholdenhed har også en vigtig del i afgørelsen. Norge har talentet og rutinen til, at afgøre denne stafet og burde også vinde. Vi tror på sporten. dk, at Norge tager endnu et VM guld, og det er endda til en fin betalingen.

Norge vinder herrernes 4X7,5 km stafet.
Odds 2,96 hos Betfair
Spilstop lørdag d. 16/2 klokken 15.15
KARAKTER: 1/6