Danmark jagter OL-billet

Det danske ishockey-landshold skal forsøge at kvalificere sig til OL, og det kræver i første omgang en sejr over Ukraine.

Danmark har stor fordel af, at OL-kvalifikationsturneringen, der udover Ukraine også tæller Hviderusland og Slovenien, denne gang spilles på dansk grund. Det giver en enestående chance for at skabe historie og for første gang sikre en OL-deltagelse, som vil være en drøm for mange af spillerne. Kampene spilles i Vojens, og den hockeyglade by vil helt sikkert støtte massivt op omkring holdet, så hjemmebanefordelen i den grad er i spil.

Godt nok må Danmark se bort fra NHL-spillerne, som ellers ville have pyntet gevaldigt på en forvejen talentfuld spillertrup, men ikke desto mindre anses de rød-hvide stadig for sammen med Hviderusland at være favoritter til at tage den enlige billet videre til OL, som foregår i den russiske by Sochi til næste år.

Derfor er forventningen også en dansk sejr i den første kamp mod Ukraine, da gæsterne udover at være det lavest rangerende hold blandt de fire deltagere, også må se bort fra en række profiler til de vigtige kampe. Blandt de ukrainske spillere og presse er håbet, at de kan spille nogle jævnbyrdige kampe, men ingen regner med, at de går hele vejen, og der lægges slet ikke skjul på, at deres største mål i 2013 er B-VM på hjemmebane, som de skal spille senere på året.

Mod et ekstremt tændt dansk hold, der spiller på hjemmebane og absolut skal vinde denne første kamp, er det svært at se Ukraine lave et resultat. Kommer de først bagud kan nederlaget endda sagtens blive ret stort, så der anbefales spil på handicap-sejr til Danmark, som står i ganske fine odds 1,80 hos Danske Spil.

Danmark – Ukraine (0-1) (1)
Odds 1,80 hos Danske Spil
Spilstop torsdag 7/2 klokken 19:55
KARAKTER: 3/6