Der blev løbet usandsynligt hurtigt i årets udgave af det klassiske Eremitageløb i Dyrehaven. Hos mændene løb 24-årige Adbi Hakim Ulad den bedste tid, siden arrangørerne begyndte at måle med chip. Og hos kvinderne var dagens vinder, kenyanske Sylvia Kiberenge, endda tæt på at slå løbets legendariske kvinderekord.

Sølle otte sekunder var Sylvia Kiberenge, der er dansk gift, fra at slå Dorthe Vibjergs 17 år gamle rekord på 43 minutter og 59 sekunder.

Sylvia Kiberenge var så hårdt ramt efter løbet, at hun skulle bruge 10 minutter på at komme sig, men da hun havde kræfter til at tale, var det en meget overrasket kenyansk vinder.

»Jeg prøvede at komme stærkt ud og løbe hårdt til, men det her kommer som en stor overraskelse,« sagde Sylvia Kiberenge, der til dagligt løber for Køge Atletik.

Eremitageløbet eløb_allepix

Den 25-årige kenyaner, der har boet i Danmark i over to år, løb det klassiske løb for tredje gang. I sin debut blev hun nummer to, men sidste år blev hun ramt af dårlig mave og sluttede på en syvendeplads. Derfor var det en ekstra opsat Kiberenge, der tilbagelagde de 13,3 kilometer i 44 minutter og syv sekunder.

»Det betyder meget for mig endelig at vinde her. Det er tredje gang jeg er her, men det er stadig en stor oplevelse,« sagde hun.