Normalt er der hække og forhindringer på banen, når Stina Troest og Anna Møller er i konkurrence, men i denne weekend skal de kun fokusere på at løbe hurtigt. Til gengæld løber de mod hinanden, når det danske mesterskab på 800 meter skal afgøres.

Begge de to kvindelige løbetalenter repræsenterede Danmark flot ved OL i Rio. Mens Troest, der er lillesøster til fodboldspillerne Magnus og Jonas, nåede frem til semifinalen på 400 meter hæk, forbedrede 19-årige Anna Møller sin egen danske rekord på 3000 meter forhindring med næsten ti sekunder.

I weekenden prøver de begge kræfter med uvante distancer. De løber mod hinanden på 800 meter, og Anna Møller løb lørdag desuden også1500 meter, hvor hun blev ny dansk mester. På forhånd er Troest dog klar favorit til sejren på 800 meter. Hun har de seneste tre år løbet distancen indendørs om vinteren, hvor hun har været tæt på Heidi Jensens danske rekord, og hun har blandt andet været med ved inde-EM.

De er ikke alene om at prøve sig selv af på uvante distancer. Sara Slott Petersen har således valgt at løbe 200 meter i stedet for den normale 400 meter hæk.

En anden dansk OL-deltager, forhindringsløberen Ole Hesselbjerg, vandt som 3000 meter forhindring.

Tidligt lørdag led Kristoffer Hari et sjældent nederlag til en dansker. Hari blev slået med en enkelt hundrededel i finalen på 100 meter af klubkammeraten Festus Asante, der blev ny dansk mester i tiden 10,56.