Verdens mest populære and bliver ikke fejret på sin 75-års fødselsdag af Disney

9. juni fylder Anders And 75 år, men Disney-koncernen vil helst ikke fejre ham, og dermed fortælle danske børn, hvor gammel anden egentlig er. Årsagen er angiveligt, at man ikke vil forvirre de mange små fans. Det vil skade brandingen af Anders, Rip, Rap og Rup samt Mickey Mouse og Fedtmule, hvis børn får at vide, at de er på alder med farfar og farmor. Mener Disney.

Så i det nye nummer af Anders And og Co., nævnes Anders’ store fødselsdag ikke med et ord. Bladet er klinisk renset for alt om den populære figurs unikke evne til at tryllebinde børn (og voksne) gennem 75 år.

Disney har sat en stopper for en kampagne, der skulle have fejret verdens mest populære tegneseriefigur med et internt dekret:

'Husk vi fejrer ikke karakterernes fødselsdag.'

I følge B.T.s kilder har meddelelsen sat en kæp i hjulet på fødseldagsfesten for den ukuelige and, der har overlevet en verdenskrig, to atombomber, internettet samt utallige slagsmål med Bjørnebanden, Hexia De Trick og ærkerivalen Fætter Højben. I stedet er Anders And forsvundet i jubilæums-nummeret. Både fra selve forsiden og i historierne indeni bladet.

En fantasifuld gimmick, der nok vil pirre ungernes nysgerrighed, men internt undrer det flere ansatte i Disney, at Anders And ikke bliver fejret i forhold til de helt unge fans.

- Disney vil godt styre brandingen, så Anders And, og de andre figurer, ikke har nogen alder, siger en kilde i den nordiske Disney-afdeling til B.T.

Ifølge kilden, der er anonym fordi han ikke vil lægge sig ud med sine øverste chefer, passer det ikke med Anders Ands alder, fordi Disneys karakterer, særligt i nyere film, har ændret sig fra at være komplekse figurer, der kan tolkes forskelligt af børn og voksne, til mest at 'opføre sig som børn på otte til 10 år'.

Anders And-bladets redaktionschef bekræfter, at Disney har aflyst Anders Ands børne-fødselsdag.

- Jeg har ikke en specifik årsag til, at vi ikke fejrer fødselsdagen, men vi har valgt at fejre den med noget nyt, hvor han forsvunder, og det har vi allerede fået mange postive reaktioner på fra både børn og voksne. Men jeg giver dig ret i, at vi ikke fejrer fødselsdagen som vi plejer.