- Den slyngede Bulder rundt i luften, mens den holdt fast i halsen, siger ejeren til hund, der blev skambidt af kamphund ude af kontrol.

SE BILLEDERNE
  • KAMPHUND AMOK


Pinsefreden blev brat afbrudt på Johan Kellersvej i København, da en kamphund af racen Amstaff gik grassat på lille hund og dens ejer.

- Bulder løb i forvejen hen mod et træ for at tisse, og jeg var ikke engang kommet ud af døren, da kamphunden angreb helt uden varsel.

Kim T. Madsen er stadig rystet, her fire timer efter hans trofaste Cairn Terrier blev skambidt til blods ved det uvarslede angreb, der fik hele gaden op på mærkerne. Ligenu er det ikke hans egne sår på hænder, fingre og knæ, der er Kims største bekymring. Det handler om hans trofaste Bulder.

SE BILLEDERNE
  • KAMPHUND AMOK


- Jeg har haft ham i ti år, og man kommer jo til at elske de små kræ. siger Kim, og må undertrykke vandet i øjnene. Han kigger på blodet på fortovet, og om et par timer skal han ringe til dyrehospitalet for at få en bulletin.

Da Amstaff-kamphunden angriber Bulder bider den fat om halsen på den lille hund, og slynger den rundt i luften, for at dræbe den.

- Den trak Bulder ud på gaden og jeg slog den forgæves på snuden flere gange. Så tog jeg fat om kæberne for at vride munden op, og så kom Torben fra min opgang, og smed en hel spand vand i hovedet på den, fortæller Kim Madsen.

- Den lille hund blødte kraftigt og den så ikke for godt ud, siger Torben Jahn, der forsøgte at hjælpe med at redde Kims hund.

SE BILLEDERNE
  • KAMPHUND AMOK


LÆS MERE NEDENFOR

Her få timer efter Kim kom hjem fra skadestuen, bakker hele gaden op. Nogen hænger ud af vinduerne og flere kommer ned for at tale.

- Det er jo ikke hundens skyld, siger én af de lokale venner, mens flere nikker, og spørger til Bulders tilstand.

SE BILLEDERNE
  • KAMPHUND AMOK


- Han skal nok klare det, siger en dame med en papegøje på skulderen, og giver Kim et godt knus.

Allerede halvanden time efter angrebet, havde politiet fjernet kamphunden fra ejeren. Beslutningen er taget af vagtleder Mads Firlings, der er tydeligt vred over endnu et blodigt angreb fra en kamphund ude af kontrol:

- Vi havde en lille forhandling med manden, og hunden er nu bragt til et internat. Vi vil køre en sag med krav om aflivning, for det er jo desværre kun hunden, vi kan sanktionere så kraftigt overfor.

- Ejeren er kendt af politiet for en tidligere overtrædelse af hundeloven, og vi ser desværre den slags episoder dagligt i gadebilledet, siger Mads Firlings til B.T.

SE BILLEDERNE
  • KAMPHUND AMOK