Politiet sender nu en bøde til Bendt Bendtsen for at overtræde våbenloven.

Politiet sender nu en bøde til Bendt Bendtsen for overtrædelse af våbenloven.

Mindre end to uger før valget til EU-parlamentet er der nu en klækkelig bøde på vej til den konservative spidskandidat Bendt Bendtsen for overtrædelse af våbenloven.

Bøden får Bendt Bendtsen efter, at han i 2007 som vicestatsminister lod en ministerchauffør uden jagttegn hente en jagtriffel på Fyn. Bilen kørte således tværs over Danmark for at hente riflen, så den stod klar, da Bendt Bendtsen kom hjem fra en udlandsrejse.

- Vi har nu afsluttet efterforskningen mod Bendt Bendtsen og sender nu en sigtelse og et bødeforlæg til Bendt Bendtsen. Da han jo selv har erkendt det, så forventer vi selvfølgelig, at han betaler bøden, siger chefanklager Jan Stick fra Fyns Politi til bt.dk.

Efterfølgende skal man tage stilling til, om Bendt Bendtsen også skal miste sit jagttegn for at overtrådt våbenloven. Det er dette jagttegn, der har været adgangsbillet til 23 jagtture, som Bendt Bendtsen i sin ministertid fik betalt af store virksomheder som Danfoss, Hedeselskabet og erhvervsmanden Christian Kjær.

Det er B.T. som har afsløret både de mange jagtture og Bendt Bendtsens overtrædelse af våbenloven.

Bendt Bendtsen har tidligere arbejdet som kriminalbetjent hos netop Fyns Politi - og flere betjente herfra har bedt om at blive holdt ude af efterforskningen, fordi de kender Bendt Bendtsen privat.

- Men det er bestemt ikke for at holde hånden over Bendt Bendtsen, at sagen har været så længe undervejs. Når der skal rejses en sag mod en folketingspolitiker, så skal sagen gå igennem både statsadvokaten og rigsadvokaten, og Folketingets formand skal informeres, og derfor har det taget lidt tid, siger Jan Stick, der ikke vil fortælle, hvor stor bøden bliver.

- I denne sag skal Folketinget dog ikke ophæve Bendt Bendtsens immunitet - de får blot en underretning om, at Bendt Bendtsen vil modtage en bøde, fortsætter han til bt.dk.

Det er ikke lykkedes bt.dk at få en kommentar fra Bendt Bendtsen.

Når Bendt Bendtsen har indbetalt sin bøde, vil Fyns Politi rette søgelyset mod ministerchaufføren uden jagttegn, der kørte med geværet i bagagerummet, og Kirsten Bendtsen, der ulovligt havde adgang til Bendt Bendtsens jagttegn.

Parallelt med sagen fra Fyn efterforsker Københavns Politi Bendt Bendtsen for at have opbevaret sin jagtriffel i et ulåst skab på ministerkontoret.