Hells Angels har mistet 24 fuldgyldige medlemmer på et år. De svageste led er blevet smidt ud, så en ny, hård kerne kan gøre klar til de næste slag i bandekrigen

Hells Angels-medlemmer i Danmark forlader nu i dramatisk stort tal den kendte rockerklub.

Klubben, hvis medlemmer i gennemsnit er 39 år, er hårdt mærket af den månedlange, opslidende krig mod langt yngre indvandrere. Og netop konflikten er formentlig årsag til, at 24 ud af 144 medlemmer alene i 2008 forlod HA, oplyser Rigspolitiet.

De frafaldne medlemmer er enten gået frivilligt eller har fået flået rygmærkerne af - og flere lever nu et liv i frygt for deres tidligere rockervenner.

Den omfattende udrensning er gået ud over en række fuldgyldige rockere, der i den verserende bandekrig ikke har formået eller ønsket at sætte hårdt mod hårdt over for indvandrerne.

- De har ikke været villige til at ofre det, de skulle for at forsvare deres territorium,« siger kriminalinspektør Kim Kliver, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.

Indvandrerne har i årevis udfordret rockerne og har i flere tilfælde, mener politiet, overtaget deres lukrative, kriminelle forretninger. At de har fået lov til det, fortryder man bitterligt i toppen i HA.

Rockerne fandt sig længe i, at indvandrergrupper 'stjal markedet', men også i ydmygelser og hån, uden at Hells Angels slog igen. Hells Angels menes i løbet af 2007 at have taget en beslutning om at sige stop - en ny hård kurs over for de faste medlemmer blev besluttet. De skulle 'kæmpe med', og i efteråret 2007 blev Hells Angels forstærket med rekrutteringen af op imod 100 unge mænd i støttegruppen AK 81. Nu får kun de mest loyale og hårdtslående medlemmer lov til at blive i klubben.

Blandt de HA’ere, der har været for konfliktsky over for de rivaliserende bander, er prominente medlemmer af den gamle garde som ekspræsidenten på Fyn, Henrik Horsted, og den tidligere præsident i Århus, Jimmy Nissen. Henrik Horsted måtte forlade HA fordi han fandt sig i at lokale indvandrergrupoper angreb både HAs klubhus og hans private hjem, uden at han 'slog igen.' Og i Århus valgte præsident Jimmy Nissen at »tale« sig tilrette med lokale indvandrergrupper, frem for at bekæmpe dem.

HAs igangværende omrokering har været forberedt i årevis for at organisationen kunne være stærk nok til at vinde opgøret med banderne. På landsplan har man oprettet ti afdelinger af støttegruppen, AK81, der udfører store dele af rockernes beskidte arbejde. Ifølge Rigspolitiet har de nye 'fodsoldater' i AK81 en gennemsnitsalder på 27 år, hvor de fuldgyldige HA’ere er 39 år. De aldrende rockere har derfor set sig nødsaget til at opruste med en ny og yngre fløj.

- HA har været meget bevidste om at skaffe nogle nyttige hjælpere. AK81 er oprettet med det ene formål, at man var nødt til at have folk, der kunne manifestere HAs interesser, siger Kim Kliver.