Med anholdelsen af en 26-årig rocker fra Hells Angels støtteklubben AK 81 har politiet afdækket 50 kriminelle forhold - hovedsagelig narkohandel og våben. Fire af 12 sigede i sagen er medlemmer af AK 81.

Fredag blev den 26-årige varetægtsfængslet i Københavns dommervagt for 20 dage, sigtet for køb af mindst 100 gram kokain fra to af de andre sigtede.

Den ene af dem er HA-rockeren Brian Sandbergs 20-årige livvagt, som var sammen med HAéren, da Sandberg blev beskudt den 29. januar på en café i Ny Østergade.

Livvagten blev selv fængslet for narkohandlen den 13. marts.

Ni sidder nu varetægtsfængslet i sagen, mens tre er sigtede og på fri fod.

- De har alle tilknytning til AK 81 og fire af dem ved vi med sikkerhed er medlemmer, siger Steffen Th. Steffensen, Københavns narko-sektion.

Foruden narkohandel med cirka et kilo kokain er der sigtelser for våbenloven, hæleri, doping, spritkørsel og færdselslovsovertrædelser.

- De er multikriminelle, siger Steffen Th. Steffensen.

UZI maskinpistol
Den 25. februar slog politiet til mod 10 adresser på Sjælland og fandt bl.a. en UZI maskinpistol, en pumpgun, et jagtgevær og narkotika, penge og tyvekoster.

Under sagen har politiet beslaglagt 295.000 kr. i kontanter samt stik- og slagvåben.

De fængslede sigtes for narkohandel med fra 100 gram til et kilo kokain.

- Det er ikke så afgørende hvor store mængder, de bliver taget for, men at vi får så mange af dem som muligt i fængsel, siger Steffen Th. Steffensen.

Købte kokain for 28.000 kr.
Den 26-årige AK 81´er, som i dag blev fængslet i 20 dage i dommervagten, sigtes konkret for en narkohandel i begyndelsen af november sidste år, hvor han på Fisketorvet i København købte mindst 100 gram kokain for 28.000 kr. af Brian Sandbergs 20-årige livvagt samt en 21-årig AK 81´er.

Den 21-årige AK 81´er betragtes af politiet som hovedmanden i komplekset og han sigtes for handel med et kilo narkotika og besiddelse af UZI maskinpistolen, som han fik opbevaret hos på Amager.