Politikere frygter, manglende tal skyldes kraftig stigning i familiesammenføringer

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I tre måneder har det været umuligt at se, hvor mange, der søger om familiesammenføring, og hvor mange udlændinge der får opholdstilladelse i Danmark.

Det er tal, som ellers normalt lægges ud i slutningen af hver måned, men efter krav fra Birthe Rønn Hornbech har Udlændingeservice gemt tallene af vejen for nysgerrige blikke. B.T. har gennemgået tallene på hjemmesiden, og der er ikke fremlagt et eneste nyt tal siden jul.

Sagen kan blive en bombe under regeringen.

LÆS MERE NEDENFOR

Nye EU-regler
For det er fuldstændig afgørende for regeringen og Dansk Folkeparti, at Danmark kan fastholde en stram udlændingepolitik. Men både embedsmænd og politikere frygter, at de hemmelige tal vil vise en kraftig stigning i antallet af familiesammenføringer, især med personer fra Tyrkiet.

Det skyldes, at de nye, lempelige EU-regler trådte i kraft i oktober sidste år. Ministerens partifælle Eyvind Vesselbo er bekymret over de manglende tal:

- I flere år har jeg tjekket de nye tal i slutningen af hver måned. Men nu er de ikke kommet i tre måneder. Og tallene fra november og december var stærkt forsinkede. Jeg ved, de tal er færdige. Så lad os dog se dem, lyder det fra Eyvind Vesselbo.

De Radikales integrationsordfører Morten Østergaard anklager Birthe Rønn Hornbech for at holde tallene tilbage af frygt for, at de vil sætte fokus på hullet i loven og de gunstige EU-regler.

- Regeringen frygter, at reglerne bliver så populære over tid, at antallet af familiesammenføringer vil stige kraftigt. Birthe Rønn Hornbech har ikke haft held med nogen af sine bestræbelser på at lukke hullet, og nu mørkelægger man området ved at gemme tallene af vejen, siger Morten Østergaard.

Socialdemokraternes integrationsordfører Henrik Dam Kristensen, er også vred over de manglende tal:

- Det er helt uhørt, at vi ikke får tallene. Birthe Rønn Hornbech er selv skyld i, at der opstår en mistanke om, at hun har noget at skjule, siger han.

Tal skal fremlægges på en ny måde
Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup vil gerne give ministeren endnu en chance:

- Jeg har fået at vide i ministeriet, at de er nødt til at finde en ny måde at fremlægge tallene på, fordi de ikke giver et retvisende billede. Og jeg vil godt give ministeren lidt mere tid til at få styr på det. Men vi vil gerne snart se de rigtige tal. Og det skal gå stærkt, siger Peter Skaarup.

Samtidig var puklen af verserende sager om familiesammenføring i november oppe på 4.068 i Udlændingeservice og 321 i ministeriet. Omkring 400 menes at have fået ophold efter de nye, lempelige EU-regler i 2008.