Knapt var Lars Løkke Rasmussen sikker på sit nye job, før han oprettede profiler på Facebook og Twitter, skriver Urban.

I dagtimerne er to computere tændte på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) hjørnekontor på Christiansborg. En af dem viser hjemmesiderne Facebook og Twitter. Nonstop.

Det forklarer Venstre-lederens pressechef, Søs Maria Serup, der kalder statsministeren en teknisk begavet familiefar, der bruger ‘masser af tid’ på Facebook og Twitter.

- Han kommer i uformel kontakt med almindelige danskere, der ikke normalt blander sig i den politiske debat. Og det foregår uden om Christiansborgs tunge pressefilter. På sigt skal statsministeren få ideer til ny politik via dialog på nettet, forklarer hun til Urban.

Nonsens, mener TV 2’s politiske redaktør, Henrik Qvortrup.

- Via Facebook og Twitter foregiver han en interesse for at bruge meget tid på almindelige mennesker. Ved at bruge få øjeblikke på at lave en simpel opdatering, håber han at opnå en symbolsk effekt over for befolkningen om at være nærværende og ungdommelig. Og mon han selv sidder og opdaterer netsiderne - en statsminister bør da have vigtigere ting for, siger han.

Søs Maria Serup forsikrer dog, at Løkke selv normalt går til tasterne. Tomme beskederÉt af de i alt 900 mennesker, der dagligt følger Venstremandens hverdag gennem Twitter og Facebook, er medievidenskab’er Astrid Haug. Hun er til daglig pressechef i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning og er i gang med at skrive en bog om netop digital kommunikation.

Hun undrer sig over, at statsministeren og pressechefen tager sig tid til at opdatere befolkningen på hjemmesiderne, for beskederne mangler i den grad indhold, siger hun.

- Med beskeder som ’kører nu til dronningen’ og ’spiser frokost’ er der en vis åbenhed. Men hvad foregår der resten af dagen? Det er umuligt at lære noget om Lars Løkkes politik på hans netsider. Og hvem gider i længden kommunikation for kommunikationens skyld, siger Astrid Haug, der dog roser initiativet og intentionerne.

- Visionen med Facebook og Twitter er en ny åbenhed aldrig før set i Statsministeriet. Problemet er blot, at hans hidtil ligegyldige twitterier hverken fastholder eller flytter stemmer, siger hun.

Inden længe vil Lars Løkke Rasmussen opruste sit online-virke og lave ide-møder med internetdanskere - såkaldte idestorms, skriver Urban.

5. april, kl. 11:15: spiser frokost.5. april, kl. 22:25: på vej hjem efter en begivenhedsrig dag.