Flere hundrede mennesker måtte evakueres, efter at der torsdag aften udbrød brand på færgen Queen of Scandinavia i Sverige.

Torsdag aften udbrød der brand i maskinrummet på den store færge Queen of Scandinavia i Sverige. Branden blev opdaget omkring kl. 23.

Færgen var bosted for mellem 800 og 1.000 mennesker, som arbejder på atomkraftværket i Oscarhamn, en by syd for Stockholm. Dog var der kun 238 mennesker ombord på skibet, da branden startede. Resten af skibets beboere var på arbejde på atomkraftværket.

Ved 0.30 tiden var alle 238 mennesker blevet reddet i sikkerhed på kajen og omkring kl. 2 var branden blevet slukket.

- Jeg har ingen oplysninger om, at personer er kommet til skade. Det virker som om det meste er gået ordentligt til, siger vagthavende ved det lokale politi Mikael Kaiser til VG.

De evakuerede arbejdere er nu blevet installeret i en hangar i havneområdet. Det er usikkert hvornår de kan vende tilbage til Queen og Scandinavia, som tidligere har sejlet mellem København og Oslo, men på det seneste har fungeret som hotel for arbejderne.

- Det er i udgangspunktet op til kaptajnen, men i øjeblikket er der ikke strøm ombord. Det er en stor opgave at finde bosteder til arbejderne, men det må være op til kommunen og de sociale myndigheder, siger Alf Jacobsson fra Kalmar-politiet till VG.