Det er en menneskeret at have sex med de mennesker, man har lyst til. Derfor overvejer SF nu, om søskendesex skal gøres lovligt.

Et søskendepar blev i dag idømt seks måneders betinget fængsel for at have haft sex med hinanden. Men SF vil se på, om det skal være lovligt at have sex med sine søskende.

Meldingen kommer, efter en juraprofessor har foreslået at fjerne den paragraf i lovgivningen, der forbyder blodskam.

- Der er umådeligt få af den slags sager, og vi taler om en paragraf, der ikke har været anvendt tidligere. Og vi forventer ikke, at en eventuel afskaffelse vil føre til, at et uforholdsmæssigt stort antal personer vil have sex med deres brødre eller søstre, siger SF's retsordfører Karina Lorentzen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Debatten om blodskam er blusset op, fordi et søskendepar er blevet sigtet for blodskam. For lidt over tre år siden havde de sex, og i efteråret 2006 kom der en lille pige ud af det lidt for tætte familiebånd.

De er torsdag for Retten i Hillerød, hvor de risikerer at blive idømt to års fængsel for overtrædelse af incestparagraffen, paragraf 210. Den dikterer, at samleje mellem bror og søster ikke er lovligt.

Paragraffen trænger nu til et eftersyn, mener SF.

- Vi vil gerne være med til at se på det hensigtsmæssige i at opretholde paragraffen, da vi som udgangspunkt mener, at alle mennesker skal have lov til at indgå i kærlighedsforhold, som de selv vælger, siger Karina Lorentzen.

Vagn Greve, der er juraprofessor på CBS, mener, at paragraffen er et levn fra oldtiden, som skal fjernes.

- Det bunder i nogle gamle, moralske forestillinger, hvor vi har kriminaliseret noget i det, vi tror er vores frigjorte Norden, men som er straffrit i Holland, Frankrig, Spanien og så videre, siger han.

Hverken Venstre, Socialdemokraterne eller de konservative er klar til at se på lovgivningen. Alle understreger, at blodskam skal være ulovligt.