Det er højsæson for kvindelig sexturisme. Især er Gambia, Egypten og De Caribiske Øer populære destinationer for modne kvinder, der rejser væk fra det lunefulde danske forår for at kombinere sol og strand med billig sex.

På feriesteder byder »Beach Boys« sig til for en cola eller et varmt bad, og mange kvinder lukker øjnene for den lokale fattigdom, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Den 57-årige »Tove« fra København kalder det et stort tagselvbord.

»Jeg kan godt være sammen med tre til fem forskellige, unge mænd på to uger,« siger hun om sine ferier til Egypten.

Hanne Petersen, der har boet 16 år i Gambia, kender flere eksempler på gambiske mænd, der har europæiske kærester, samtidig med at de har en kone i landsbyen.

»I højsæsonen vrimler det med europæiske kvinder i hotelområderne. De slæber rundt på yngre, lokale rasta-drenge. Også danske kvinder. Fyrene er desperate og vil gøre alt for penge,« fortæller hun.

Især Gambia i Vestafrika er et populært rejsemål for kvindelige skandinaviske sexturister.

I mange år har landet været chartermål for lidt flere end 4.000 danskere årligt, og hver fjerde billet er solgt til en kvinde, der rejser alene.

I Gambia lever to af tre under fattigdomsgrænsen, og mange unge mænd ernærer sig ved de forhold, som de har til langt ældre kvinder. Og det kan få alvorlige konsekvenser, mener Stig Jensen, leder af Center for Afrikastudier i København.

»Kvinderne tror ofte, at de hjælper de unge mænd. Men i virkeligheden risikerer de, at familien slår hånden af dem,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Spies Rejser er den eneste danske udbyder af charterrejser til Gambia, og her siger destinationschef Lotte Petersen, at de mange blandede par i gadebilledet ikke nødvendigvis er et udtryk for sexturisme.

»Det er ikke nogen forbrydelse at finde en, som man holder af - uanset hvilken nationalitet eller hudfarve, man har. Det afgørende er, at man er i forholdet frivilligt,« siger hun.