En læge på Sygehus Fyn kan nu se frem til 50 dages fængsel for blufærdigheds-krænkelse, efter han har haft fingrene for langt fremme over for en ansat rengøringsassistent. Han lokkede den kvindelige ansatte ind i et aflåst lokale, hvor han angiveligt begik sexovergreb på hende.

Lægen blev idømt en skærpet straf, fordi han misbrugte sin stilling og sin magt til at udnytte en nyansats tvivl om, hvor grænserne går på en arbejdsplads som et stort sygehus. Det skriver Fyns Amts Avis.

Sagen blev fremlagt i retten for delvist lukkede døre, men ifølge Fyns Amts Avis mener lægen, at kvinden selv var indstillet på, at de skulle have en snak om 'kroppens funktioner'.

Den opfattelse er kvinden dog ikke af. Hun var vandvittigt nervøs over lægens reaktion. Han virkede nemlig herskesyg. Derfor turde hun heller ikke sige fra, før han bad hende lægge sig på en briks og begyndte at befamle hende mellem benene.

Kvinden flygtede grædende under påskud af, at hendes chef ledte efter hende. Det lykkedes hende at få låst døren op, og hun skyndte sig ud på gangen med bukserne nede om hælene.

Rengøringsassistenten var dybt rystet, men valgte alligevel at betro sig til sin chef. Han opfordrede hende til at anmelde lægen. Kvinden fortalte også sin mand om hændelsen, og han opsøgte straks lægen på sygehuset, hvor han fortalte ham et par alvorsord.

Overfaldet på kvinden skete sidste år i maj. Hun har siden fået psykologbehandling og er ikke længere tilknyttet Sygehus Fyn. Hun kan nu se frem til en erstatning på 10.000 kr. og glæde sig over, at lægen bliver sat bag tremmer i 50 dage.

Læs videre nedenfor

Ikke føste gang
Det er ikke første gang, den mandlige læge har haft fingrene for langt fremme. Han er tidligere blevet tiltalt for at have givet special-massage til en anden kvindelig ansat på sygehuset midt i arbejdstiden. Her trak han hendes bukser ned til midt på ballerne. Det skriver Fyns Amts Avis.

Også denne kvinde var låst inde, men det lykkedes hende at stikke af og låse sig ud af lokalet.

Dengang blev lægen frifundet. Retten kunne ikke finde beviser på, at handlingen bevist havde seksuelle intentioner.