Da en 16-årig engelsk dreng skrev på Facebook, at han ville begå selvmord, slog en pige på den anden side af Atlanten alarm til de britiske myndigheder, der reddede drengen i sidste øjeblik.

- Jeg tager afsted for at gøre noget, jeg har tænkt på i et stykke tid, snart vil alle finde ud af hvad det er, skrev en 16-årig britisk dreng fra Oxford på netværkssitet Facebook.

Drengen havde i længere tid skrevet om, at begå selvmord, men den besked, som han sent onsdag aften skrev på Facebook, afgjorde sagen. Det skulle være den sidste.

Men drengens Facebookbesked blev læst en af pige, som sad ved sin computer i Maryland, USA.

Pigen fortalte om beskeden til sine forældre, der kontaktede den britiske ambassade i Washington D.C. som gav beskeden videre til Scotland Yard.

Det eneste pigen vidste om drengen, var at han gik i skole i Oxfordshire, så Scotland Yard kontaktede det lokale Thames Valley politi natten mellem onsdag og torsdag.

Politiet havde kun drengens navn at gå efter, men til sidst kunne de dog indsnævre eftersøgningen til otte adresser i området.

Politifolk blev sendt ud til hver eneste af de otte adresser, og tre timer efter at drengen havde skrevet selvmordsbeskeden på Facebook, blev han fundet i sit hjem. Drengen havde taget en medicinoverdosis, men han var dog stadig i live.

Siden blev han kørt med ambulance til John Radcliffe Hospitalet i Oxford. Han er nu blevet udskrevet og er vendt hjem til sin chokerede familie.

Brenda O'Dowda fra Thames Valley politi roser de indvolverede på begge sider af atlanten for deres arbejde.

- Det tog tid og ressourcer, men det var absolut det værd, siger han.