En kvinde iført muslimsk tørklæde blev mandag eftermiddag afvist, da hun sammen med sin mand og børn ville stå på Arrivas bus nr. 107 på Skanderborgvej i Viby ved Århus, skriver Århus Stiftstidende.

En kvinde iført muslimsk tørklæde blev mandag eftermiddag afvist, da hun sammen med sin mand og børn ville stå på bus nr. 107 på Skanderborgvej i Viby. Det skriver Århus Stiftstidendes netavis, stiften.dk »Jeg kører ikke med kvinder med tørklæder, for jeg kører ikke med maskerede passagerer, « sagde chaufføren og nægtede at køre videre, hvis kvinden ikke stod af. »Jeg blev meget chokeret over, at min kone ikke måtte komme med bussen. Jeg har boet i Danmark i 12 år, og jeg har aldrig nogensinde været ude for noget lignende,« siger Mohamed Belgacem, hvis kone Houria Nouioua blev nægtet adgang til Arriva-bussen. Ikke maskeret Houria Nouioua går med hovedtørklæde og med niqab, et klæde der dækker munden. Familien har oprindelse i Algeriet. Med de tre børn på seks, fem og ét år, samt en klapvogn, steg de på bussen i Viby for at køre ind til midtbyen.

»Chaufføren blev ved med at gentage, at der i Danmark er en regel om, at man ikke må køre med maskerede personer. Derfor ville han ikke køre med en kvinde med tørklæde. Men min kone er ¬ikke maskeret, og jeg har da aldrig hørt om sådan en regel,« siger Mohamed Belgacem til stiften.dk.

»Jeg følte mig ydmyget og meget nedladende behandlet,« siger Houria Nouioua.

Både hun og børnene græd over behandlingen i bussen. Håber på fyring De andre passagerer i bussen blev oprørte over chaufførens afvisning, og nogle af dem greb ind og blandede sig.

»Det er da utroligt, at sådan noget skal foregå i Danmark, og at en chauffør kan have den slags holdninger. Det er virkelig skuffende, og jeg håber da, at chaufføren bliver fyret,« siger Niklas Rehn, som var med bussen.

Han beskriver chaufføren som en almindelig dansker på omkring 25 år, og han syntes, at han var meget afvisende over for den muslimske familie. Først da de øvrige passager greb ind, kom der skred i sagen. Chokerende racisme En kvindelig passager blandede sig også.

»Det er jo racisme og diskrimination, og det er da virkelig chokerende, at en chauffør i en bus kan finde på at sige sådan noget,« siger kvinden, der ønsker at være anonym. Redaktionen kender hendes navn.

Hun ringede til Arriva og snakkede med en chef ved busselskabet. Beskeden fra chefen var, at chaufføren skulle tage kvinden med og køre videre med bussen, som efterhånden havde holdt i 10-15 minutter ved stoppestedet.

Det endte med, at chaufføren fulgte beskeden fra sin chef og kørte videre med kvinden og hendes familie i bussen.

»Jeg er dybt rystet over behandlingen, og jeg vil klage til Arriva over chaufføren,« siger Momahed Belgacem.

Han fortæller, at hans kone er så chokeret, at hun er blevet bange for at gå udenfor deres lejlighed i Viby. Læs hele historien og deltag i debatten på stiften.dk