Det danske kronprinspar har imponeret både politikere, presse og plejehjemsbeboere under deres besøg i USA.

Chicagos borgmester Richard Daley gik med glæde på arbejde om søndagen. TV- og avis-journalister i både Iowa og Nebraska rykkede ud. Og selv USAs største avis USA-Today satte plads af for at dække Kronprinsparrets rundtur i USA.

Lørdag slutter Frederiks og Marys officielle tur til USA. Men selvom kronprinsparret tager hjem, så efterlader mange gode indtryk. Torsten Jansen, ansvarlig for presseafdelingen på Ambassaden i Washington, kalder besøget en "ubetinget succes":

- Frederik og Mary kan noget specielt. De er meget dygtige ambassadører for Danmark. Og samtidig er de rigtig gode til at snakke med alle mennesker, siger Torsten Jansen, der fulgte Frede og Mary på deres tur fra Chicago, via Iowa, Nebraske og Colorado. Før parret på egen hånd tog til New York City, hvor besøget slutter lørdag aften.

Det er ikke kun Torsten Jansen, der giver Frede og Mary topkarakter. Siden sin start som Chicagos borgmester i midten af 80'erne har Richard Daley mødt masse af royale fra hele verden. Men Frede og Mary gjorde specielt indtryk på ham.

- Mange amerikanere er usikre på, hvordan de skal anskue hele idéen om konger, dronninger, prinser og prinsesser. Men hvis de mødte Mary og Frederik, så ville de pludselig forstå, hvad det drejede sig om. De to er nemlig ikke bare fantastiske repræsentanter for deres land. De er også kloge og tiltalende mennesker, sagde Daley.

Og folk, der kender borgmesteren, understregede, at det er meget usædvanligt, at han og fruen aflyser deres elskede søndagsfrihed (som de gjorde det med Frede og Mary) for at spise officiel frokost med gæster fra udlandet.

På plejehjemmet "The Danish Home" i Chicago gjorde Mary og Frederik også livslangt indtryk på de benovede beboere.

Stedets leder, Leif Nielsen, fortæller, at det er et besøg, de ældre aldrig vil glemme. Og den snart 100 år gamle beboer Maren Mogensen var nærmest chokeret over, at Kronprinsen snakkede med hende i over fem minutter.

I Iowa ryddede statens største avis Des Moines Register næsten en hel side i onsdags-udgaven. Og reaktionen fra læserne var hurtig og positiv.

"Hvor ser de godt ud. Det er skønt at læse om andet end basketball og kriminalitet" skrev én læser. Og en anden bemærkede, at han nu ville tage en tur som turist til København.

- Vi planlagde med vilje turen i det centrale USA - i stater som Iowa og Nebraska. Her får de ikke royale på besøg hver dag dag, fortæller Torsten Jansen.

En god plan og et godt besøg.